Sunday, May 21, 2017
Posni rižoto sa pečenom paprikom i šampinjonima
Jedan predlog za veoma ukusan i sit ručak za sve one koji žele da poste, a teško preživljavaju dan bez mesa.
Sastojci
I
8 pečenih paprika
so
II
1 šolja (2,5 dl) pirinča
3 kašike graška
3 kašike seckane šargarepe
3 kašike kukuruza
1 l vode
1 kašičica soli
III
10 malih ili 5 velikih šampinjona
1 dl ulja
2 čena belog luka
1 kašičica seckanog crnog luka
2 kašičice vegete
1 kašičica seckanog peršunovog lista
malo bibera
1 - 2 kašike pečenog susama
Priprema
1.I Pečene paprike oguliti, posoliti, iseći na listove.
2.II U ključalu vodu dodati pirinač, grašak, kukuruz i šargarepu i posoliti. Kuvati 15 minuta uz povremeno mešanje. Po potrebi doliti vodu.
Ostaviti još 5 minuta u poklopljenoj šerpi, pa dobro ocediti. Uključiti rernu na 200 stepeni
3.III Ulje zagrejati u dubljoj šerpi, dodati beli i crni luk i propržiti ih da postanu staklasti. Dodati naseckane šampinjone i začine. Dinstati 5 minuta uz mešanje. Dodati oceđen pirinač i zagrevati još 5 minuta uz mešanje. Umešati susam.
4. U manju keramičku posudu (nema potrebe da se podmazuje uljem, ima dovoljno ulja u pirinču sa šampinjonima) po dnu poslagati polovinu pečenih paprika, pa preko njih polovinu pirinča sa šampinjonima, preko preostale paprike i na kraju preostali pirinač.
Ne prekrivati alu folijom. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment