Wednesday, July 19, 2017

Torta Egipcanka

Fotografija Čokolada i kolači.
Sastojci
Kore – peku se tri kore
2 belanca
2 velike kasike secera
1 velika i ravna kasika brasna
40 g mlevenih oraha




Zuti fil
6 zumanaca
6 velikih kasika secera
4 1/2 velike kasike brasna
2 kesice vanile
400 ml mleka
150 g putera

Griliaz
150 g secera

jos treba
100 g oraha mlevenih
200 ml tecnog slatkog vrhnja
mleveni orasi za posipanje torte i slag za dekoraciju

Priprema
1.Prvo napraviti fil od zumanaca . Zumanca izmiksirati nakratko sa secerom , dodati vanilu secer ili esenciju vanile i razrediti sa malo mleka . Ostalo mleko staviti da prokuva pa u njega ukuvati smesu zumanaca i brasna . Kuvati minut – dva , skuvani fil sipati u manju ciniju i ostaviti na stranu da se hladi uz povremeno mesanje da se ne stvori korica po povrsini ( ja direkno na fil stavim plasticnu foliu ) .

Zatim napraviti karamel fil . U manju serpu staviti kristal secer i staviti na sporet da se secer otopi , paziti da ne pregori posto postane gorak . Znaci kada je secer dobio zlatno – zutu boju i postao tecan tako vreo ga sipati na papir za pecenje i ostaviti ga da se potpuno ohladi i stegne .

2.Sada peci kore . U dubljoj posudi miksirat belanca da postanu penasta , zatim dodavati secer kasiku po kasiku . Kada se dobije cvrsta i sjajna pena lagano varjacom umesati brasno i mlevene orahe . Smesu podeliti na tri jednaka dela i peci u tri modle precnika 20 cm . Ja sam kore pekla u isto vreme tako da sam ubrzala pripremu . Kore mogu da se peku i jedna po jedna ali onda posebno mutiti smesu za svaku koru . Ako nemate kalup te velicine mozete na papiru za pecenje nacrtati krug od 20 cm i tako ih peci . Kora se pece na 170 C oko 20 min , dok ne dobije svetlo zutu boju po povrsini . Kore ohladiti .

3.Omeksali puter penasto umutiti i u njega kasiku po kasiku dodavati skuvani fil od zumanaca . Miksirati jos min-dva da se dobije fina vazdusasta krema .
Stvrdnuti secer oklagijom izdrobiti na sitne parcade . On moze takodje i da se samelje na masini za orahe vec kako ko voli .

4.U dubljoj posudi cvrsto umutiti slag odnosno tecnu slatku pavlaku ( ja koristi tecan slag sa 35% masnoce ) . U slag umesati izdrobljeni secer ( ostaviti kasiku dve za posipanje po torti ) i samlevene orahe .

5.Filovanje torte . Zuti fil podeliti na tri dela posto se torta i spolja premazuje filom , a slag se deli na dva dela . Na tacnu staviti prvu koru i premazati je prvo zutim filom a preko zutog ide fil od slaga , zatim ide kora pa zuti fil i slag i onda treca kora . Celu tortu premazati zutim filom , posuti je orasima i uprzenim secerom i ukrasiti slagom . Gotovu tortu ostaviti preko noci a sledeci dan je sluziti .

6.Ovo je moja torta za Novu godinu . Mi smo zaista uzivali u njenom ukusu i aromi pa se nadam da ce se i vama dopasti.

PRIJATNO I ZIVELI !

1 comments:

  1. !!! Kako Dr.Obula vraca moj razoreni brak i vrati moj ljubavnik !!!

    Moje ime je Sarah. Ja sam iz Španije. Ovde sam da proširim citav rad stvarnog carolija zvanom dr. Obula koji mi je samo pomogao da povratim moju zajednicu sa svojim suprugom i ucinim našu vezu jacom i donosili radost i srecu u naš brak. Bio sam prevaren od strane mnogih lažnih tužilaca, ali sam kasnije upoznao dr. Obuli sa prijateljem po imenu Tucker Stacey ovom velikom covjeku koji joj pomaže da vrati odnos sa mužem. Takode mi pomaže i obrišem Suze. Tako gledaoci ovog divnog svedocenja koji želi da ga kontaktira [obula.exbacksolutiontemple@gmail.com]

    1. PRIHVATITE VAŠE LJUBAVE LJUBAVI.

    2. DIVORCE SPELL

    3. LOTTERIJE ZA POBJEDANJE.

    4. RAZVOJ GENERACIJSKOG KURSA.

    5. PRIJEM POSLOVANJA.

    6. ODREÐIVANJE DETETA.

    7. MONEY SPELL.

    8. LJUDI HIV I Mnogo više.

    9. HERBALNA NEGA.

    10. BEAUTY SPELL.

    11. POSLOVNE OBLASTI ZA PREUZIMANJE VIŠE KUPACA I LOTA VIŠE ..

    Tako da su braca i sestre testirali ovog coveka DR.Obule i našao sam da je stvaran i pravi. Sada sam najsrecnija žena na svetu danas, obratite se njegovim putem e-pošte id-a i budite veseli u svom životu. [Obula.exbacksolutiontemple@gmail.com] takode ga kontaktirajte na +23481-0206-7911 Više zahvalnosti i zahvalnosti vama ponovo veliki DOKTOR Obula.

    ReplyDelete

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design