Thursday, September 14, 2017

ZELENI PARADAJZ U ULJU–ZIMNICA!

Fotografija Moji recepti.
U subotu smo bili na parastosu našem prijatelju i za stolom gde smo sedeli, jedna poznanica pita gde može da kupi zeleni paradajz…moja radoznalost nije mogla da prećuti da ne pita šta će sa njim i žena mi reče da pravi zeleni paradajz u ulju i naravno da sam je morala pitati kako to pravi…rezultat je ovde…na vama je da i vi probate

Sastojci
3 kg zelenog paradajza
500 ml vode
1 l sirće/ocat


3 kašike soli
3 -4 kašike šećera
ulje za prelivanje paradajza
2 do 3 glavice sitno iseckanog belog luka

Priprema
1.U dublju i širu šerpu sipati vodu,sirće, so,šećer i pustiti da provri.
2.Paradajz oprati i iseći na kolutove oko 1cm debljine. Stavljati isečene kolutove u provrelu vodu i kuvati samo 1 minut…vaditi sa rešetkastom kašikom i stavljati u cediljku. Uraditi tako i sa ostatkom paradajza ( nemojte da prepunite šerpu sa paradajzom nego stavljati po manje da se brže blanširaju )


3.Blanširani paradajz stavljati u čiste i sterilisane tegle,red paradajza red sitno iseckanog belog luka dok ne napunite tegle.
4.Kad ste napunili sve tegle, naliti sa uljem ( žena nije rekla koje ulje,ja sam sipala ulje od repice ) vi sipajte koje imate. Zatvoriti sve tegle i ostaviti da se ohladi.Čuvati na hladnom mestu.
5.
Prijatno!!!!!
Fotografija Moji recepti.
Fotografija Moji recepti.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design