Friday, May 11, 2018

NEMORATE IĆI NA OPERACIJU ILI LASERSKO ODSTRANJIVANJE, RIJEŠITE SE VAŠIH MADEŽA POTPUNO PRIRODNO

Rezultat slika za UKLONITE MLADEZ PRIRODNO
Madeži, crne ili smeđe tačkice na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko madeža će se pojaviti na vašem tijelu i kakvi će oni biti utječe genetika, hormoni i izlaganje sunčevim zrakama. Svaku promjenu na koži, a pogotovo na madežima, trebalo bi se obratiti doktoru.
Postoje prirodni pripravci koji mogu utjecati na odstranjivanje madeža. Prije bilo kakve primjene na sebi, važno je poznavati svoje madeže. Znati koliko ih otprilike imate, kojeg su oblika, mijenjaju li boju, veličinu i slično, to obavezno trebate pratiti i paziti.
Sve veće promjene dobro je priopćiti dermatologu ili liječniku opće prakse, kako bi otklonili mogućnost da su te promjene karcinogenog karaktera.
Ovo je nekoliko prirodnih tvari koje utječu na madeže:
1. Bijeli luk
Najučinkovitiji je lijek za madeže jer sadrži enzime koji razbijaju stanice odgovorne za stvaranje pigmenata. Ujedno, bijeli luk posvjetljuje kožu. Sve što trebate učini jest zdrobiti komadić bijelog luka, staviti ga na madež i zalijepiti flasterom.
Neka ostane tako preko noći. Nekoliko dana ponavljajte ovaj postupak, pa će madež sam otpasti. Navodno, po mnogim svjedočenjima je potrebno pet dana da bi nestao.


2. Jabučni ocat
Često se koristilo za uklanjanje madeža. Ocatna kiselina ga isušuje, pa on lakše otpadne s površine kože.
Umočite vaticu u ocat i stavite je na madež. Zalijepite flasterom i ostavite preko noći. Postupak ponavljajte idućih 10 dana i madež će otpasti.
U prvih nekoliko dana, madež će izgledati gore no što je bio prije primjene ovog domaćeg lijeka, ali treba ga ostaviti da se osuši pa će otpasti. Ostane li vam ožiljak, primjenite kokosovo ulje.
3. Ricinusovo ulje
Ono uspješno uklanja bradavice i madeže, tako što ih postupno otapa. Ova metoda neće ostaviti ožiljke, ali zahtijeva dosta vremena jer ricinusovo ulje uklanja madeže, sloj po sloj. Uzmite kašikicu sode bikarbone i dodajte malo ricinusovog ulja. Možete umiješati i zdrobljeni aspirin.
Nježno umasirajte tu pastu na madež. Ostavite da se osuši. To ponavljajte dva puta dnevno, cijeli mjesec. Ukoliko nemate u kući sodu bikarbonu, samo nanosite ricinusovo ulje.


4. Ulje lana
Ovo je ulje jako dobro za uklanjanje madeža koji su podignuti od kože. Ono smekša madež i olabavi njegove rubove, pa se lako mogu ukloniti. Od sjemenki lana, meda i ulja lana napravite smjesu. Nanesite na madež i ostavite da djeluje najmanje sat vremena.
Mažite najmanje tri puta dnevno, nekoliko sedmica, dok ne otpadne.
5. Sok od ananasa
Svježi sok od ananasa dobar je ukoliko želite posvjetliti madež, pa ga tako učiniti manje uočljivim. Namočite vaticu u sok od ananasa. Ostavite na madežu, dok se sok ne upije.
Za najbolje rezultate, koristite svježe iscjeđeni sok, a možete sokove gotovo svih citrusa.
narodnamdicina.info

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design