1. Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.Kad se ohladi ga prerezati na pola.
2. Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.
3. Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).Ostaviti da se stvrdne.
4. Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.
Sastojci:
Biskvit (24cm)
- 13 dagmargarina
- 30 dagšećera
- 3jaja
- 120 mlmlijeka
- 16 dagbrašna
- 6 dagkakaoa
- 1 m.žsode bikarbone
- 1 m.žpraška za pecivo
- prstohvat soli
- tamna krema;
- 2,5 dclmlijeka
- 2,5 dclslatkoga vrhnja
- 1 vrećicainstant pudinga s okusom čokolade
bijela krema;
- 2,5 dclslatkoga vrhnja
- 2-3(po 18 dag)jogurta od kokosa
- 1instant želatina
ukras;
- 1 kutijarafaello kuglica
- oko 5 dagkokosa
- 15-20 dagčokolade za kuhanje
- 2-3 v.žulja
0 comments:
Post a Comment