Vjerovatno ste većina vas imali situaciju kada niste bili zadovoljni sa biskvitom kojeg ste ispekli. Naravno znalo se i meni dogoditi, ali s vremenom stekne se određeno iskustvo koje puno znači i koje mi dobro dođe danas kada pečem kolače. Postoje određene cake koje je dobro zapamtiti i pridržavati ih se kad god pripremate kolače, tako neće biti problema oko uspjeha. U jednom razgovoru prijateljica me je svojim neznanjem oko biskvita, potaknula da napravim ovaj video i pomognem svima kojima to baš ne ide, kako bi bili zadovoljni. Za ovaj puta sam se odlučila praviti biskvit koji koristim za Odličnu čokoladnu tortu i inače ga obožavam, jer jako je zahvalan. Odlučila sam se za video iz razloga što mislim da je lakše i jednostavnije, kada vidite kako to izgleda zapravo, nego od samog tekstualnog objašnjavanja u kojem može biti nekih nejasnoća. Bit će mi iskreno drago, ako sam nekome uspjela pomoći.
PRIPAZITE NA:
1. Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanjke i bjelanjke odvojite.
2. Bjelanjke uvijek stavljajte u sasvim suhu posudu.
3. Ukoliko vam upadne žumanjak u bjelanjak, izvadite ga sa ljuskom od jajeta, sa ljuskom će biti jednostavnije, a bjelanjci će se bolje izraditi.
4. Bjelanjci su gotovi tek onda kada ih okrenete prema dole, a oni čvrsto stoje uz posudu.
5. Žumanjke kada izradite pjenasto sa šećerom ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah dodavati druge sastojke.
6. Brašno i prašak za pecivo uvijek zajedno prosijte, a ako ne želite prosijavati, barem ih promješajte zajedno.
7. Bjelanjak kada dodajete u žumanjak uvijek lagano sjedinite sa pjenjačom ili kuhačom, jer se može dogoditi da smjesa padne ukoliko se to učini mikserom sa najjačom brzinom.
8. Pećnica se uvijek prvo mora zagrijati i tek onda se biskvit stavlja peći. Ovaj pošto je malo deblji sam pekla na 180 stupnjeva, uglavnom većinu biskvita i pečem na toj temperaturi.
9. Nikada pećnicu ne otvarajte dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da bisvit padne.
10. Kada biskvit izvadite iz pećnice, uvijek možete sredinu probosti sa čačkalicom i ako je suha biskvit je pečen, a ako nije suha može se još peći.
11. Kada se ohladi bit će vam zgodnije odvojiti ga od kalupa, masnog papira, te ga rezati.
1. Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanjke i bjelanjke odvojite.
2. Bjelanjke uvijek stavljajte u sasvim suhu posudu.
3. Ukoliko vam upadne žumanjak u bjelanjak, izvadite ga sa ljuskom od jajeta, sa ljuskom će biti jednostavnije, a bjelanjci će se bolje izraditi.
4. Bjelanjci su gotovi tek onda kada ih okrenete prema dole, a oni čvrsto stoje uz posudu.
5. Žumanjke kada izradite pjenasto sa šećerom ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah dodavati druge sastojke.
6. Brašno i prašak za pecivo uvijek zajedno prosijte, a ako ne želite prosijavati, barem ih promješajte zajedno.
7. Bjelanjak kada dodajete u žumanjak uvijek lagano sjedinite sa pjenjačom ili kuhačom, jer se može dogoditi da smjesa padne ukoliko se to učini mikserom sa najjačom brzinom.
8. Pećnica se uvijek prvo mora zagrijati i tek onda se biskvit stavlja peći. Ovaj pošto je malo deblji sam pekla na 180 stupnjeva, uglavnom većinu biskvita i pečem na toj temperaturi.
9. Nikada pećnicu ne otvarajte dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da bisvit padne.
10. Kada biskvit izvadite iz pećnice, uvijek možete sredinu probosti sa čačkalicom i ako je suha biskvit je pečen, a ako nije suha može se još peći.
11. Kada se ohladi bit će vam zgodnije odvojiti ga od kalupa, masnog papira, te ga rezati.
0 comments:
Post a Comment