Friday, March 31, 2017

NEMAM RIJEČI KOJIM BI VAM OPISALA KAKO JE MEKANO I UKUSNO OVO PECIVO: MOJE SARAJLIJE


Sastojci:
  • 500ml mleka
  • 2 jaja
  • 2 kasike secer
  • 4 kasikica soli
  • 4 k.ulje
  • 1 kvasac
  • 1kg brasno
  • 120g margarina
  • 1/2 saljica ulje (od kafe)
  • sira




Priprema:
1.
Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)
2.
Testo podelite na 25 loptica (sarajlija).
Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu)
3.



U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr.
Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur
4.
Rernu zagrejte.
Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku
5.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design