Friday, March 31, 2017

RAFAELO OBLATNE


SASTOJCI:
  • 10 bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 300 g kokosa
  • 150 g brašna




krema:
  • 700 ml mlijeka
  • 70 g brašno tip 400 (oštro)
  • 70 g gustin
  • 10 žumanjaka
  • 100 g šećer
  • 1 želatina 10 g
  • 100 g bijela čokolada
  • 150g maslaca ili ako ne želite maslac
  • 200ml slatkog vrhnja
  • ribana bijela čokolada ili po želji kokos
  • 3 lista velikih oblatni
PRIPREMA:
stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.
smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160.
ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan)
želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica. ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.


u skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati 150 g maslaca. na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje…….. mašti na volju. kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje. htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni……….. moja ima dosta jak grijač.

Izvor: coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design