Monday, April 24, 2017
Hasselback krompir
Poreklo recepta je švedsko, novijeg datuma... Ovakav krompir služi se u švedskim hotelima kao predivno "side dish" :) ali ono što je kod ovog krompira najlepše je jednostavnost pripreme
Sastojci
1 kg krompira
60gr putera
3 kašike ribanog parmezana
so, biber
šaka svežeg peršuna
Priprema
1.Krompir oljuštiti i sa jedne (predviđene donje) strane odseći tanak sloj kako bi krompir mogli ravno da polegnemo. Potom sa gornje strane uzdužno zaseći krompir do 3/4 visine u razmaku od nekih 5mm.
Savet je da krompir probodete drvenim štapićem po dužini te tako bez problema da zasecate nožem a da ne presečete krompir do kraja. Kad završite zasecanje izvučete štapić i imate savršeno zasečen krompir :)
2.Ugrejte rernu na 220C. Premažite tepsiju puterom, poređajte zasečen krompir koji ćete posoliti (i pobiberiti) po ukusu, te sa rastopljenim puterom premažite sve krompire tako da maslaca ode i u zasečene delove krompira. Krompir se peče oko 40-45min.
3.Krompir izvaditi i posuti sa 3 kašike parmezana, pa vratiti da se dopeče dok ne porumeni (još 10-ak minuta).
Posluživanje
Gotov krompir služiti kao topli prilog uz meso posut svežim peršunom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment