Tuesday, April 4, 2017
SAUM ROLNE - JEDNA OD OMILJENIH POSLASTICA SVIH GENERACIJA
Sastojci
Testo:
500 g lisnatog testa/ 2 ploce/
Saum:
4 belanceta
200 g secera u prahu
1 kesica vanilin secera
po zelji: 1 kasika limunovog soka
Priprema:
Lisnato testo razviti na debljinu od 0, 5 cm i iseci trake sirine 2 cm i duzine 20 cm. Metalne valjke za saum rolne premazati uljem i na njih namotati testo. Ja ove nikad ne premazujem, nikad se ne zalepi testo i samo sklizne sa njih.
Tako pripremljene valjke sloziti u pleh oblozen pek papirom i peci na 200 stepeni dok malo ne porumene. Ispecene saum rolne skinuti sa valjka i prohladiti. Fil pripremiti na pari. Umutiti belanca sa secerom i kuvati na pari da se dobije cvrst saum. Na kraju dodati vanilin secer i limunov sok. Ohladjenim filom puniti testo i posuti prah secerom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment