Ja jednostavno ne mogu odoljeti da vam ne podijelim recept za ovu savršeno jednostavnu, brzu i prefinu poslasticu s jagodama, s kulinarskog bloga Recipeci. Upravo 15 minuta je dovoljno za njegovu pripremu...stoga trkom u vrt po mirisne jagode, navečer prije spavanja povežete ovih nekoliko sastojaka pa s njima u frižider. Ujutro ukrasite šlagom, dekorirate s nekoliko jagoda i ukusna sezonska "mljackalica" je spremna za vaše uživanje!
Sastojci
300 g plazma keksa (petit beurre, piškote, bilo koji omiljeni)
3 vrećice pudinga od vanilije
10 žlica šećera
1 l mlijeka
200 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
500 g jagoda
šlag ili slatko vrhnje za ukras
Priprema
1.Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće i dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu.
Nako toga dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima. Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne. Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
2.Količina je dovoljna za okrugli kalup promjera 26 cm i imate cijelu TORTU. Vrlo jednostavna, ukusna i količinski izdašna ljetna slastica. Ja sam sigurna da ću je u ovom obliku isprobati sa svim sezonskim voćem.
3.Napominjem još jednom da je recept preuzet s bloga http://recipeci.com, a fotografije izvedbe su moje.
4.Dobar tek!
0 comments:
Post a Comment