Monday, May 29, 2017
Najsladja piletina
Sastojci
6-8 pilecih batkova
4 luka
2 glavice belog luka
vegeta, so i biber
1/2 dcl maslinovo ulje
Priprema
1.Batkove je najbolje uvegetiti vece pre pecenja ali i nekoliko sati pre je ok, dobro zatvoriti folijom i staviti u frizider.
2.Luk iseci na ploske, staviti u vatrostanu posudu zajedno sa batkovima. Beli luk preseci po pola, sve zaliti uljem i peci prvih 30-40 minuta prekriveno folijom u predhodno zagrijanoj rerni na 200C.
3.Skinuti foliju okrenuti batkove i vratiti u renu da suvisna tecnost ispari i meso zarumeni.
4.Posluziti uz pecene krompire i salatu po zelji. A uz Ljiljanine fantasticne tri salate bilo je odlicno. Probajte!
5.Al ovo ne da je slatko, najsladje je ;)
Posluživanje
Sto vise luka stavite "moca" ce biti sladja.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment