Monday, May 29, 2017

Najsladja piletina


Sastojci
6-8 pilecih batkova
4 luka
2 glavice belog luka


vegeta, so i biber
1/2 dcl maslinovo ulje

Priprema
1.Batkove je najbolje uvegetiti vece pre pecenja ali i nekoliko sati pre je ok, dobro zatvoriti folijom i staviti u frizider.

2.Luk iseci na ploske, staviti u vatrostanu posudu zajedno sa batkovima. Beli luk preseci po pola, sve zaliti uljem i peci prvih 30-40 minuta prekriveno folijom u predhodno zagrijanoj rerni na 200C.


3.Skinuti foliju okrenuti batkove i vratiti u renu da suvisna tecnost ispari i meso zarumeni.

4.Posluziti uz pecene krompire i salatu po zelji. A uz Ljiljanine fantasticne tri salate bilo je odlicno. Probajte!

5.Al ovo ne da je slatko, najsladje je ;)

Posluživanje
Sto vise luka stavite "moca" ce biti sladja.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design