Friday, May 26, 2017
Better than fries!
Na ovaj sam recept naisla na netu prije nekoliko nedelja i naravno morala isprobati.Djeca a i mi odrasli smo bili odusevljeni.Jenostavno,dekorativno i nadasve ukusno. Ovdje ima vec nekoliko recepata za ovako rezan krompir ,ali ovaj je nesto drugaciji pa neka se nadje.
Sastojci
5 vecih krompira (ja sam koristila russet krompir)
1 mala kasika morske soli
biber
1/4 male kasike bijelog luka u prahu
100 ml maslinovog ulja
50 g maslaca
1 kasika sitno sjeckanog persuna
Priprema
1.Krompire oguliti i zarezati ih na tanke kriske gotovo do kraja i poredati u tepsiju. Svaki krompir posoliti i pobiberiti.
Maslinovo ulje pomijesati sa bijelim lukom u prahu i preliti preko krompira. Na svaki krompir staviti po komad maslaca
2.Peci u zagrijanoj pecnici na 220 stepeni 45 minuta ili dok lijepo ne porumene.
3.Pecene krompire posuti sitno cjeckanim persunom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment