SASTOJCI:
ZA GRIZ:
- 1 l mlijeka
- 200 gr griza
- 140 gr šećera
- 3 žlice kakaa
- 140 gr čokolade
KREMA:
- 2 pudinga od vanilije
- 2 vanilin šećera
- 500 ml mlijeka
- 110 gr šećera
- 400 ml vrhnja za šlag
- 500 gr svježih jagoda
- šlag po želji
1. Mlijeko stavite kuhati.
2. Pomiješajte griz, šećer i kakao.
3. Kada mlijeko zavri ubacite pripremljeni griz i kuhajte na srednjoj vatri.
4. Sklonite sa vatre, dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
griz krema
5. Tepsiju promjera 21 X 36 cm pokvasite sa vodom i nemojte brisati.
6. Odmah dodajte vrući griz i rasporedite ga po cijeloj tepsiji, tako neka se ohladi.
7. Dio mlijeka za kremu stavite kuhati.
8. Ostatak mlijeka pomiješajte sa pudingom, vanilin šećerom i šećerom.
9. Kada mlijeko ukuha dodajte pripremljeni puding i nastavite kuhati.
10. Sklonite s vatre, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
11. Posebno izradite vrhnje za šlag.
12. Ohlađeni puding malo izradite mikserom, a onda dodajte šlag, te sjedinite.
13. Oprane i izrezane jagode lagano umiješajte u kremu.
14. Sve zajedno rasporedite preko griza.
15. Gore možete dodati šlaga po želji.
0 comments:
Post a Comment