Friday, May 26, 2017
KIFLICE SA RUŽMARINOM I MASLINOVIM ULJEM po Jamie Oliveru
Sastojci
500 g pšeničnog brašna
25 g svježeg kvasca(ja sam koristila suhi-1 vrećicu)
1,5 žličice soli
1 jaje
1 žlica šećera
250 ml mlakog mlijeka
6 žlica ulja
ZA FILOVANJE:
2 žlice ružmarina(ja sam koristila sušeni,a za polovicu kiflica sam koristila sušeni origano)
3 žlice extra djevičanskog maslinovog ulja(Jamie kaže da može i rastopljeni maslac)
malo soli
Priprema
1.Količina tijesta za dvije jufke,a od svake se dobije 16-18 kiflica!
2.-u mlijeko uz dodatak šećera umješajte kvasac i ostavite malo da se kvasac aktivira,
-prosijte brašno u zdjelu,napravite udubljenje u koje ulijete jaje,jaje malo izlupkajte vilicom,a zatim dodajte ostale sastojke:aktivirani kvasac sa mlijekom,sol i ulje(ja sam tjesto razradila sa spiralnim nastavcima miksera i kad se tijesto lijepo formiralo u kuglu još sam ga samo malo razmjesila u zdjeli sa rukama),
-kuglu tijesta stavite u čistu zdjelu,pokrijte i ostavite da se diže(u orig.receptu ne piše koliko-ja sam ga ostavila 30 minuta).
-tijesto podijelite na dva djela i svaki dio razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na dvije jufke,od svakog kruga izrežite 16-18 trokutića,
-dobivene trokutiće uz pomoć kista premažite maslinovim uljem i ravnomjerno posipajte sa suhim ružmarinom(ja sam polovicu posipala sa sušenim origanom),po želji ravnomjerno posolite a onda svaki trokutić oblikujte u kiflicu,uvijajući tijesto od šireg kraja prema vrhu trokuta.
-kiflice posložite na pleh obložen pek papirom,pokrijte kiflice i ostavite da narastu 45-60 minuta,
-stavite ih peći u ugrijanu pećnicu 15-20 minuta na 200 C
Posluživanje
uživajte u ovim mirisnim kiflicama!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment