Sunday, May 28, 2017
Lagana letnja-torta
Bez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od višanja.
Sastojci
za podlogu:
250 - 300 g keksa
150 g otopljenog maslaca
100 g otopljene bele čokolade
mleko po potrebi
za nadev:
1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
600 ml hladnog mleka
3 banane
za preliv:
200 g višanja, ispasiranih
200 g šećeraDODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
2.Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
3.Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
4.Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
5.Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
6.Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment