Sastojci:
Podloga:
- 150 grama integralnih keksi
- 2 žlice šećera
- 60 ml rastopljenog maslaca
Nadjev od sira:
- 280 grama šećera
- 2 žlice brašna
- 1 kg svježeg sira
- 180 ml kiselog vrhnja
- 4 jaja
- 2 žumanjka
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 200 grama bijele čokolade
- 160 ml vrhnja za šlag
- 1/2 vrećice želatine
1.
Izmrvite integralne kekse pa pomješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem, pa utisnite u kalup u koji ste stavili pek papir i pecite 10 min. na 180 stupnjeva.
2.
Jaja izmješajte sa šećerom i brašnom pa dodajte sir i vrhnje i vaniliju pa lagano izmješajte.
3.
Pečenu podlogu omotajte sa folijom izvana i iznutra.
4.
Ulijte fil na podlogu a sve to onda stavite u jednu širu posudu u koju do pola kalupa torte nalijte vruću vodu i stavite da se peče na 170 stupnjeva sat i 50 min.
5.
Pečena torta.
6.
Želatinu rastopite po uputama pa ju dodajte u rastopljenu čokoladu i vrhnje za šlag.
7.
Kad izvadite tortu iz pećnice vanjsku foliju maknite a kad se malo ohladi prelijte glazurom.
8.
Torta izvađena iz kalupa i spremna za rezanje.
0 comments:
Post a Comment