Sunday, May 28, 2017

Torta od sira i bijele čokolade


Sastojci:
Podloga:
  • 150 grama integralnih keksi
  • 2 žlice šećera
  • 60 ml rastopljenog maslaca




Nadjev od sira:
  • 280 grama šećera
  • 2 žlice brašna
  • 1 kg svježeg sira
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • 4 jaja
  • 2 žumanjka
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Glazura: (nije obavezna):
  • 200 grama bijele čokolade
  • 160 ml vrhnja za šlag
  • 1/2 vrećice želatine
Priprema:
1.
Izmrvite integralne kekse pa pomješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem, pa utisnite u kalup u koji ste stavili pek papir i pecite 10 min. na 180 stupnjeva.
2.
Jaja izmješajte sa šećerom i brašnom pa dodajte sir i vrhnje i vaniliju pa lagano izmješajte.
3.
Pečenu podlogu omotajte sa folijom izvana i iznutra.


4.
Ulijte fil na podlogu a sve to onda stavite u jednu širu posudu u koju do pola kalupa torte nalijte vruću vodu i stavite da se peče na 170 stupnjeva sat i 50 min.
5.
Pečena torta.
6.
Želatinu rastopite po uputama pa ju dodajte u rastopljenu čokoladu i vrhnje za šlag.
7.
Kad izvadite tortu iz pećnice vanjsku foliju maknite a kad se malo ohladi prelijte glazurom.
8.
Torta izvađena iz kalupa i spremna za rezanje.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design