Saturday, May 20, 2017

LAGANA LJETNA TORTA BEZ KUHANJA I PEČENJA GOTOVA ZA TREN


Sastojci :
za podlogu:
  • 250 - 300 g keksa
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 100 g otopljene bele čokolade
  • mleko po potrebi



za nadev:
  • 1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
  • 600 ml hladnog mleka
  • 3 banane
za preliv:
  • 200 g višanja, ispasiranih
  • 200 g šećera
  • 1 kašika džemfixa 1:1
Priprema:
    1.
    Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
    2.
    Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.

 
  3.

    Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
    4.
    Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
    5.
    Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
    6.
 Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design