Saturday, May 20, 2017

Parfe kocke


Sastojci:
BISKVIT
  • 4 bjelanjka
  • 6 žlica Šećera ( kristal)
  • 6 žlica hladne vode
  • 2 žlice ulja
  • 125 gr oštrog brašna
  • 1/2 Prašak za pecivo
  • malo kakaa



PARFE KREMA:
  • 4 žumanjka
  • 180 gr Šećera ( kristal)
  • 250 ml hladne vode
  • 20 gr želatine
  • 4 šlag pjene
  • 100 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
BISKVIT:
1.
Bjelanjak istući u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
2.
Dodati na dva puta sećera  (ne sve odjednom)  pa dobro sve povezati.
3.
Dodati sve ostale sastojke lagano miksajući; ulje, voda, pa prosijano brašno sa praškom za pecivo i malo kakaa (malo više od male žličice je dovoljno)
4.
Smjesu izliti u dublji kalup 20x35cm  u koji ste prethodno na dno stavili papir za pečenje.  Staviti peći u zagrijanu peć na 180° dok biskvit malo ne porumeni.
PARFE KREMA
1.
 Žumanjke istuć sa šećerom


2.
Želatinu pomiješati sa vodom u lončiću kojega stavimo na laganu vatru, kada želatina zavrije u nju dodati pethodno izmiksane žumanjke uz stalno miješanje, dok ponovno ne provrije. Maknuti sa vatre pa miješajući hladiti.
3.
Šlag pjenu čvrsto izmiksati po uputama sa pakiranja.
4.
U smjesu od žumanjaka (ne skroz ohlađenu) malo po malo dodavati šlag i miksajući sve dobro sjediniti.
5.
Od pečenog i ohlađenog biskvita odvojiti papir, pa ga vratiti nazad u kalup.
6.
Na biskvit izlijemo pola izmiksane kreme te stavimo na hladno da se lagano stegne.
7.
Otopiti 100 gr čokolade pa otopljenu dodati u drugu polovinu kreme i sve dobro povezati. Kremu staviti preko bijele kreme koja se lagano stegnula i sve zajedno staviti na hladno.

Posluživanje:
Rezati i dekorirati po želji, šlagom, čokoladom i sl.
Kolač sam radila u svim mogućim dimenzijama od torti (26cm, 20cm, 18cm) do četvrtastog kalupa.
Maštu na volju :)

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design