Sastojci:
BISKVIT
- 4 bjelanjka
- 6 žlica Šećera ( kristal)
- 6 žlica hladne vode
- 2 žlice ulja
- 125 gr oštrog brašna
- 1/2 Prašak za pecivo
- malo kakaa
PARFE KREMA:
- 4 žumanjka
- 180 gr Šećera ( kristal)
- 250 ml hladne vode
- 20 gr želatine
- 4 šlag pjene
- 100 gr čokolade za kuhanje
BISKVIT:
1.
Bjelanjak istući u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
2.
Dodati na dva puta sećera (ne sve odjednom) pa dobro sve povezati.
3.
Dodati sve ostale sastojke lagano miksajući; ulje, voda, pa prosijano brašno sa praškom za pecivo i malo kakaa (malo više od male žličice je dovoljno)
4.
Smjesu izliti u dublji kalup 20x35cm u koji ste prethodno na dno stavili papir za pečenje. Staviti peći u zagrijanu peć na 180° dok biskvit malo ne porumeni.
PARFE KREMA
1.
Žumanjke istuć sa šećerom
2.
Želatinu pomiješati sa vodom u lončiću kojega stavimo na laganu vatru, kada želatina zavrije u nju dodati pethodno izmiksane žumanjke uz stalno miješanje, dok ponovno ne provrije. Maknuti sa vatre pa miješajući hladiti.
3.
Šlag pjenu čvrsto izmiksati po uputama sa pakiranja.
4.
U smjesu od žumanjaka (ne skroz ohlađenu) malo po malo dodavati šlag i miksajući sve dobro sjediniti.
5.
Od pečenog i ohlađenog biskvita odvojiti papir, pa ga vratiti nazad u kalup.
6.
Na biskvit izlijemo pola izmiksane kreme te stavimo na hladno da se lagano stegne.
7.
Otopiti 100 gr čokolade pa otopljenu dodati u drugu polovinu kreme i sve dobro povezati. Kremu staviti preko bijele kreme koja se lagano stegnula i sve zajedno staviti na hladno.
Posluživanje:
Rezati i dekorirati po želji, šlagom, čokoladom i sl.
Kolač sam radila u svim mogućim dimenzijama od torti (26cm, 20cm, 18cm) do četvrtastog kalupa.
Maštu na volju :)
0 comments:
Post a Comment