Wednesday, May 31, 2017

“MEDENI KOLAČ”: JEDNOSTAVNO SE TOPI U USTIMA, A IMA TAKO PRIJATAN MIRIS…

1
Sastojci:
SMJESA:
1,5 šalica mlijeka
1,5 šalica šećera
2,5 šalice glatkog brašna
3 žlice ulja


1 žličica sode bikarbone
1 žličica smjese za medenjake
5 žlica pekmeza od šljiva

PREMAZ I:
5 žlica pekmeza od šljiva
10 dkg čokolade

PREMAZ II:
5 žlica pekmeza od šljiva

GLAZURA:
10 dkg čokolade
7 dkg margarina

Priprema:
Sve sastojke umiješati pa pola smjese staviti peći. Kad je dopola pečeno izvaditi i ostaviti 10-ak min da se ohladi.

Gore premazati pekmezom od šljiva i preliti sa rastopljenom čokoladom.Na to staviti drugu polovicu smjese pa staviti da se peće do kraja. Ponovo ohladiti i premazati sa pekmezom te preliti glazurom.

Posluživanje:
Šalica – ona veća za crnu kavu. Pekmez za premaz razmutit sa malo tople vode da se bolje razmaže po kolaču.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design