Sastojci:
SMJESA:
1,5 šalica mlijeka
1,5 šalica šećera
2,5 šalice glatkog brašna
3 žlice ulja
1 žličica sode bikarbone
1 žličica smjese za medenjake
5 žlica pekmeza od šljiva
PREMAZ I:
5 žlica pekmeza od šljiva
10 dkg čokolade
PREMAZ II:
5 žlica pekmeza od šljiva
GLAZURA:
10 dkg čokolade
7 dkg margarina
Priprema:
Sve sastojke umiješati pa pola smjese staviti peći. Kad je dopola pečeno izvaditi i ostaviti 10-ak min da se ohladi.
Gore premazati pekmezom od šljiva i preliti sa rastopljenom čokoladom.Na to staviti drugu polovicu smjese pa staviti da se peće do kraja. Ponovo ohladiti i premazati sa pekmezom te preliti glazurom.
Posluživanje:
Šalica – ona veća za crnu kavu. Pekmez za premaz razmutit sa malo tople vode da se bolje razmaže po kolaču.
0 comments:
Post a Comment