Sunday, May 28, 2017

NAKON OVOG RECEPT TIKVICE ĆETE VOLJETI JOŠ VIŠE : FANTASTIČAN RUČAK ZA SAMO 20 MINUTA: ZAPEČENE TIKVICE

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Sastojci:
3 tikvice (malo veće, ne baš one najmanje)
2 žlice maslonovog ulja
3 mlada luka
1 manja vezica bosiljka


150 g naribanog sita (edamer, ementaler …)
2 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
malo muškatnog oraščića
sol, papar
po želji peršin, vlasac
2 žlice parmezana

Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Tikvice, operite, osušite i narežite na tanje ploškice. Posolite. Narežite mladi luk, nasjeckajte bosiljak i naribajte sir.

Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i onda pomiješajte sa lukom, bosiljkom i sirom. Posudu za pečenje premažite sa one 2 žlice ulja pa u njoj rasporedite pripremljene tikvice. Izmutite jaja, umiješajte vrhnje, nasjeckani češnjak, malo posolite i popaprite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Prelijte preko tikvica. Pecite u pećnici nekih 15-tak minuta pa onda pospite parmezanom i dopecite još nekih 5 minuta da dobijete rumenu boju.

Posluživanje:
Poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog. Umijesto tikvica mogu se na isti način spremiti i patlidžani .
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design