Saturday, May 27, 2017

Pikantna pileca krilca sa umakom od jogurta i krastavca


Fina krilca egzoticnog okusa , pomalo pikantna , ali u kombinaciji sa umakom od jogurta su savrsena i za one koji ne vole ljutu hranu .

Sastojci  
2 kg pilecih krilca

Marinada
350 ml jogurta
3 reznja cesnjaka
2 zlicice curry-ja


1 zlica naribanog djumbira
1 zlicica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
1/4-1/2 zlicice cayenne paprike

Umak od jogurta i krastavca
180 ml jogurta
1 veci krastavac
2 reznja cesnjaka
1/2 zlicice soli
1/4 zlicice kumina
2 zlicice mente

Priprema
1.Krilca operi , posusi i narezi na komade ( vrskove odvoji i koristi za temeljac ) , pa ih posoli i popapri . U zdjelu za mijesanje napravi marinadu tako sto ces dodati jogurt , ribani djumbir , ribani cesnjak , curry , papriku i cayenne . Sve dobro izmijesaj i neka tako stane 15 min . Povremeno promijesaj . Nakon 15 min dodaj krilca u zdjelu sa marinadom , promijesaj i neka tako odstoje 4-24 sata .


2.U medjuvremenu napravi umak tako sto ces pomijesati skupa jogurt , naribani i ocisceni krastavac , naribani cesnjak , sol , kumin i nasjeckanu mentu . Prekrij i neka odlezi u hladnjaku 1-4 sata .

3.Ugrij pecnicu na 200 stupnjeva . Pleh oblozi papirom za pecenje , krilca izvadi iz marinade i slozi na pripremljeni pleh . Peci krilca 35-40 min dok lijepo ne porumene i dok se ne ispeku , okrecuci ih na polovici pecenja . Pecena krilca prebaci na servirni tanjur i pospi sa mentom . Serviraj sa pripremljenim umakom .

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design