Friday, May 19, 2017

Pir-Krupnik sa piletinom i povrcem


Sastojci  
8 karabataka
1 zlica jabucnog octa
sol i papar
2 zlicice Origana sušenog Podravka
2 zlice maslinovog ulja
1 luk


1 crvena paprika
1 zuta paprika
3 reznja cesnjaka
prstohvat safrana
1/2 zlicice mljevenog kumina
600 ml Pilećeg temeljca Podravka
250 g pira - krupnika
500 g Sjeckanih rajčica Podravka
10 Zelenih maslina Podravka (bez koštica)
150 g graska


Priprema; 
1.Meso operi i posusi . U zdjelu za mijesanje stavi meso , pa dodaj sol , papar , ocat i 1 zlicicu origana . Sve dobro promijesaj , prekrij folijom i ostavi da se tako marinira 20 min . U dubljoj tavi ugrij ulje i preprzi meso oko 3 min sa svake strane . Ostavi sa strane do upotrebe .


2. Na istoj masnoci od przenja izdinstaj nasjeckani luk , paprike i cesnjak . Kuhaj uz mijesanje dok povrce ne omeksa 10 min . Povrcu dodaj safran , kumin , ostatak origana , sol i papar , pa kratko prodinstaj oko 1 min . Umijesaj oprani pir i rajcice , pa sve zalij sa temeljcem i pusti da uskuha .

3.Kada uskuha vrati piletinu u posudu skupa sa sokovima koji su se iscijedili iz mesa . Poklopi posudu , smanji vatru na lagano i kuhaj 20 min , dok dok se piletina i pir ne skuhaju .

4.Nakon 20 min izvadi piletinu , pa umijesaj masline i grasak  , vrati piletinu i nastavi kuhati otklopljeno jos 8 min dok tekucina ne ispari . Gotovo jelo prebaci u servirnu zdjelu .

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design