Friday, May 19, 2017
Pir-Krupnik sa piletinom i povrcem
Sastojci
8 karabataka
1 zlica jabucnog octa
sol i papar
2 zlicice Origana sušenog Podravka
2 zlice maslinovog ulja
1 luk
1 crvena paprika
1 zuta paprika
3 reznja cesnjaka
prstohvat safrana
1/2 zlicice mljevenog kumina
600 ml Pilećeg temeljca Podravka
250 g pira - krupnika
500 g Sjeckanih rajčica Podravka
10 Zelenih maslina Podravka (bez koštica)
150 g graska
Priprema;
1.Meso operi i posusi . U zdjelu za mijesanje stavi meso , pa dodaj sol , papar , ocat i 1 zlicicu origana . Sve dobro promijesaj , prekrij folijom i ostavi da se tako marinira 20 min . U dubljoj tavi ugrij ulje i preprzi meso oko 3 min sa svake strane . Ostavi sa strane do upotrebe .
2. Na istoj masnoci od przenja izdinstaj nasjeckani luk , paprike i cesnjak . Kuhaj uz mijesanje dok povrce ne omeksa 10 min . Povrcu dodaj safran , kumin , ostatak origana , sol i papar , pa kratko prodinstaj oko 1 min . Umijesaj oprani pir i rajcice , pa sve zalij sa temeljcem i pusti da uskuha .
3.Kada uskuha vrati piletinu u posudu skupa sa sokovima koji su se iscijedili iz mesa . Poklopi posudu , smanji vatru na lagano i kuhaj 20 min , dok dok se piletina i pir ne skuhaju .
4.Nakon 20 min izvadi piletinu , pa umijesaj masline i grasak , vrati piletinu i nastavi kuhati otklopljeno jos 8 min dok tekucina ne ispari . Gotovo jelo prebaci u servirnu zdjelu .
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment