Friday, May 19, 2017

Pileći odresci u umaku

ღ Pileći odresci u umaku
Ovo je  jedan od mojih  prvih isprobanih recepata  ,tamo negdje  90 tih godina ...   u orginalu  iz  one (moje) sad već pohabane ,omiljene knjižice" 100 vegeta specijaliteta "   od tad ostao omiljen i  doživio sitne promjene .... pa evo  neka ga i tu  ,iako ja često  tamo rado zavirim  dok se još sve  stranice drže na boju .

Sastojci
4 komada pileća prsa
1dcl bijelog vina
200ml vrhnje za kuhanje
250g šampinjona smeđih ili po želji
Vegete Natur Twist za piletinu


80g maslaca
Povrtni temeljac za jela Podravka
sol ,papar prema želji
češanj češnjaka
svježe sjeckani peršin

Priprema
1.Na ugrijani maslac ubacite zrno češnjaka da zamiriše ,

2.dodajte očišćene i narezane šampinjone . Nekako  u zadnje  vrijeme  baš volim koristiti smeđe šampinone ,sitniji su  intenzivnijeg   mirisa,  imaju baš ugodan okus, i baš  poboljšavaju okus jelima. Ali sasvim su dobri i oni uobičajni bijeli ili  jednostavno iz konzerve čime ubrzavate  vrijeme pripreme.  Na kraju fino je što god odabrali .


3.Gljive podlijte temeljcem po potrebi   (ja sam imala jušni temeljac) ....zatim ih vrlo malo , začinite solju i paprom  pospite svježe sjeckanim peršinom i pustite da sve skupa  prokčka još jedno kratko vrijeme ,dok tekućina skoro ne ispari. Sklonite s vatre i ostavite sa strane .

4.Izrežite prsa da dobijete odreske, malo ih istucite batom   pospite vegeta začinom  za piletinu , pa stavite peći na ugrijani maslac.

5.Pecite ih s jedene i s druge strane pa zalijte bijelim vinom.Smanjite vatru.

6.Pirjajte dok  tekućina skoro ne ispari, zatim dodajte vrhnje za kuhanje ,pirjane šampinjojne i kuhajte lagano dok umak ne zgusne.

7.Poslužite uz pire krumpir, i salatu ovisno o sezoni.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design