Friday, May 19, 2017
Pileći odresci u umaku
Ovo je jedan od mojih prvih isprobanih recepata ,tamo negdje 90 tih godina ... u orginalu iz one (moje) sad već pohabane ,omiljene knjižice" 100 vegeta specijaliteta " od tad ostao omiljen i doživio sitne promjene .... pa evo neka ga i tu ,iako ja često tamo rado zavirim dok se još sve stranice drže na boju .
Sastojci
4 komada pileća prsa
1dcl bijelog vina
200ml vrhnje za kuhanje
250g šampinjona smeđih ili po želji
Vegete Natur Twist za piletinu
80g maslaca
Povrtni temeljac za jela Podravka
sol ,papar prema želji
češanj češnjaka
svježe sjeckani peršin
Priprema
1.Na ugrijani maslac ubacite zrno češnjaka da zamiriše ,
2.dodajte očišćene i narezane šampinjone . Nekako u zadnje vrijeme baš volim koristiti smeđe šampinone ,sitniji su intenzivnijeg mirisa, imaju baš ugodan okus, i baš poboljšavaju okus jelima. Ali sasvim su dobri i oni uobičajni bijeli ili jednostavno iz konzerve čime ubrzavate vrijeme pripreme. Na kraju fino je što god odabrali .
3.Gljive podlijte temeljcem po potrebi (ja sam imala jušni temeljac) ....zatim ih vrlo malo , začinite solju i paprom pospite svježe sjeckanim peršinom i pustite da sve skupa prokčka još jedno kratko vrijeme ,dok tekućina skoro ne ispari. Sklonite s vatre i ostavite sa strane .
4.Izrežite prsa da dobijete odreske, malo ih istucite batom pospite vegeta začinom za piletinu , pa stavite peći na ugrijani maslac.
5.Pecite ih s jedene i s druge strane pa zalijte bijelim vinom.Smanjite vatru.
6.Pirjajte dok tekućina skoro ne ispari, zatim dodajte vrhnje za kuhanje ,pirjane šampinjojne i kuhajte lagano dok umak ne zgusne.
7.Poslužite uz pire krumpir, i salatu ovisno o sezoni.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment