Saturday, May 27, 2017

PLAZMA TORTA


Sastojci:
za l sloj:
  • 120 g Šlag krema čokolada Dolcela
  • 1 dl mlijeka
  • 2 dl slatke pavlake
  • 50 g kakaa u prahu Dolcela
  • 250 g mljevenog plazma keksa




za sos od višanja:
  • 200 g višanja
  • 50 g šećera
  • 1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
  • 1 kašičica vanilije
za drugi sloj:

  • 4 dl slatke pavlake za šlag
  • 100 g Šlag krema vanilija Dolcela
  • 100 g kisele pavlake
  • 1/2 dl mlijeka
  • 350 g mljevenog plazma keksa
i još:
  • 2 kom Šlag pjena Dolcela
  • 1,5 dl mlijeka
Priprema:
1.
U posudu za mućenje sipati šlag krem, mlijeko i slatku pavlaku pa umutiti u čvrstu masu, pomiješati keks i kakao pa kašikom umiješati u šlag.
Obruč za tortu 26 cm staviti na tacnu, maaalo premazati uljem , sipati smjesu sa keksom i blago pritiskati kašikom. Po želji se može poravnati, ja nisam, ostavila sam malo hrapavo. Ostaviti u frižider.
2.
Iz višanja izmjeriti 1 dl soka, polovimu vratiti u višnje a u drugoj polovini razmutiti gustin. Višnje i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati da se malo zgusne, ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko sloja sa keksom i kakaom. Vratiti u frižider.
3.


Za drugi sloj u posudu sipati slatku pavlaku, šlag krem i mlijeko pa mutiti da masa postane gusta, dodati kiselu pavlaku pa izmiješati manjom brzinom, keks umiješati kašikom
4.
sipati u kalup preko sosa od višanja, pritiskati kašikom da se sve popuni i po želji poravnati.
Vratiti u frižider.
5.
Umutiti šlag pjenu sa mlijekom  ukrasiti tortu
6.
Ostaviti da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design