Saturday, May 20, 2017
Roladice
Ukusne individualne roladice sa svjezim kiselkastim nadjevom od slaga i malina, fino uokviruje i nadopunjuje slatka cokoladna glazura.
Sastojci
Biskvit:
6 jaja
6 velikih zlica kristal secera
4 velike zlice svenamjenskog brasna
1/2 male zlice pecilnog praska
Nadjev:
250 ml vrhnja za slag
170 gr (6 oz) malina
2 velike zlice kristal secera
Glazura:
200 gr cokolade
3 velike zlice ulja
Priprema
1.Protvon dimenzija 33x27 cm. Bjelanjke umutiti mikserom u cvrsci snijeg. Zutanjke i secer isto izraditi mikserom dok se ne udvostruci volumen i zuta boja malo izblijedi. Smjesi zutanjaka dodati brasno i pecilni prasak, i jos sve malo mutiti. Na kraju zlicom u smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i sve rukom sjediniti. Izliti u pleh oblozen pek-papirom i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180C - meni je trebalo svega 13 minuta, vodite se prema svojoj pecnici.
2.Ispecen biskvit sasvim malo prohladiti i zarolati ga u pek-papir u kojem se pekao, i ostaviti sa strane oko pola sata. Za to vrijeme pripremiti nadjev.
Slatko vrhnje mikserom umutiti u slag, dodati mu nasjeckane maline i secer, i sve zajedno promjesati. (Po zelji dodati jos secera, meni je ljepse kada je nadjev kiselkast jer ce na njega doci cokoladna glazura.)
3.Biskvit izvaditi iz pek-papira, polegnuti ga izmedju dva nova lista pek-papira i malo preci preko njega valjkom. Ja volim tanji biskvit za individualne roladice; ako vas ne smeta da vam je malo deblji, ovaj korak se moze preskociti. Biskvit sada po duzini prerezati na tri trake. Svaku traku premazati nadjevom od malina i zamotati po sirini u tanju i dugacku roladu.
4.Cokoladu rastopiti na skroz laganoj vatri sa uljem i preliti preko tri dugacke rolade. Kada se malo prohlade, svaku dugacku roladu izrezati na 5-6 individualnih roladica, koliko vam vec ispadne, ovisno o protvonu koji se koristi.
Ukrasiti po zelji - ja sam koristila kriskice malina koje sam napunila sa malo ostataka slaga.
(Tamno punjenje koje se vidi na jednoj roladici je nutela pomjesana sa komadicima pecenih i nasjeckanih ljesnjaka.)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment