Saturday, May 20, 2017
COKO -LjESNIK -MASCARPONE KOCKE
Sastojci
ZA KORU
5 jaja
60 gr brasna
100 gr secera
½ kesice pzp
100 gr ljesnika
MASCARPONE FIL
500 gr mascarpone sira
1 dcl slatkog vrhnja
3 s. kasike secera
1 kesica vanilin secra
COKO KREM
2 dcl slatkog vrhnja
100 gr cok. za kuhanje
50 gr mlijecne cokolade
2 s. kasike nutelle ili sl
Priprema
1.Prvo ljesnike malo preprziti na suhoj tavi, pa ih nakrupno samljeti. Tepsiju pomastiti i staviti pek papir, pa posuti ljesnicima. Dimenzije tepsije 33x 35
2.Jaja razdjeliti, bjelanjke umutiti u cvrst snijeg. Zumanjke umutiti sa secerom, dodati brasno pomjesano sa pzp...mutiti i na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i sve lagano umutiti.
Peci oko 10 min. na 200.
3.Za coko krem, staviti sl. vrhnje na sporet da se lagano zagrije u to dodati obe cokolade i nutellu, mjesati dok se sve ne sjedini.
4.Za masc. krem...umutiti sl vrhnje sa secerom, dodati sir i sve skupa izmjesati da se sjedini.
5.Pecenu koru prerezati na pola i filovati. Stranu sa ljesnjacima okrenuti prema gore. Prvo staviti krem od sira
6.Pa preko cokoladni, ponovo kora-sir-cokolada
7.Ukrasiti po zelji. Ja sam svoj posula sa ljesnicima
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment