Saturday, May 20, 2017

COKO -LjESNIK -MASCARPONE KOCKE


 Sastojci
ZA KORU
5 jaja
60 gr brasna
100 gr secera
½ kesice pzp


100 gr ljesnika

MASCARPONE FIL
500 gr mascarpone sira
1 dcl slatkog vrhnja
3 s. kasike secera
1 kesica vanilin secra

COKO KREM
2 dcl slatkog vrhnja
100 gr cok. za kuhanje
50 gr mlijecne cokolade
2 s. kasike nutelle ili sl

Priprema
1.Prvo ljesnike malo preprziti na suhoj tavi, pa ih nakrupno samljeti. Tepsiju pomastiti i staviti pek papir, pa posuti ljesnicima. Dimenzije tepsije 33x 35

2.Jaja razdjeliti, bjelanjke umutiti u cvrst snijeg. Zumanjke umutiti sa secerom, dodati brasno pomjesano sa pzp...mutiti i na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i sve lagano umutiti.

Peci oko 10 min. na 200.

3.Za coko krem, staviti sl. vrhnje na sporet da se lagano zagrije u to dodati obe cokolade i nutellu, mjesati dok se sve ne sjedini.

4.Za masc. krem...umutiti sl vrhnje sa secerom, dodati sir i sve skupa izmjesati da se sjedini.

5.Pecenu koru prerezati na pola i filovati. Stranu sa ljesnjacima okrenuti prema gore. Prvo staviti krem od sira

6.Pa preko cokoladni, ponovo kora-sir-cokolada

7.Ukrasiti po zelji. Ja sam svoj posula sa ljesnicima

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design