Tuesday, May 30, 2017
Ušuškani patlidžan
Sastojci
2 veća patlidžana
1 jaje/žutanjak+ bjelanjka
200g Lisnatog tijesta Podravka/napomena u receptu
100g naribanog sira/edamer/gauda i sl.
3 žlice svježeg sira/ricotta /mladi sir
1 češanj češnjaka
2žlice oraha
1/2žlice svježe nasjeckanog bosiljka
1/4žličice Mažurana sušenog Podravka
prstohvat Malo naribanog muškatnog oraščića Podravka
sol,papar
Priprema
1.Napomena :Lisnato tijesto mozete napraviti sami ,odlican je recept od Pege/lisnato tijesto za deset minuta/ili mozete kupiti gotovo. Izrežite patlidzan na pola .Kuhajte patlidzan deset minuta u slanoj vodi.
Izvadite meso patlidana zlicom ,stavite u posudu za miksanje,dodate ,cesnjak,orahe,svjezi sir ,naribani sir ,zutanjak,sitno nasjeckani bosiljak,majoran,muskatni orascici ,soli i papra po ukusu.Sve izradite štanim mikserom u glatku smjesu .
2.Nadjenite barkice od patlidzana pripremljenim nadjevom.Odlozite na lim za pecenje . Narezite lisnato tijesto na duge trake /40cm ,široke 2,5 cm.Zamotajte barkice . Premazite lisnato bjelanjkom u koji ste dodali sasvim malo vode .Pospite liusticim abajama i ljutom paprikom. Pecite na 200C/30 min ,
3.Servirajte patlidzane lagano ohčadene uz finu slata
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment