Sunday, May 21, 2017

Varivo od kelja i teletine

 Varivo od kelja i teletine
Kelj je poželjna namirnica u svakom jelovniku. Pripremite ga s teletinom i jednostavno, ekonomično i omiljeno varivo postat će prava gozba.

 Sastojci  
4-5 žlica ulja
120 g luka
200 g mrkve
50 g korijen celera


400 g teletine od buta
400 g krumpira
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro slatka paprika mljevena
600 g kelja
100 ml Passate Podravka
2-3 češnja češnjaka
1,4 - 1,5 l vode
25 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol

Priprema
1.Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice.
2.Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, popaprite i nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom.


3.Kad meso gotovo omekša umiješajte krumpir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite Vegetom slatka paprika mix i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
4.Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, protisnuti češnjak i vodu.
5.Varivo zakipite i kuhajte na laganoj vatri 15–20 minuta.
6.Potkraj kuhanja umiješajte brašno razmućeno u malo vode. Varivo po potrebi još malo posolite i popaprite.

Posluživanje
Poslužite toplo uz tamni kruh.

Savjet
Varivo možete ugustiti i tako da potkraj kuhanja dio krumpira zgnječite vilicom.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design