Thursday, June 8, 2017
OVAKAV RECEPT ZA TIKVICE NISTE PROBALI A TREBALI BI BUDU NAJBRŽE GOTOVE A TAKO SU SOČNE I KREMASTE
Nema šta ne može od tikvica da se napravi – predjela, čorbice, glavna jela i prilozi, čak i kolači!
Pred vama je jednostavan recept za još jednostavnije predjelo (ili lagani ručak).
Sastojci
4 cukini (zucchini) tikvice
1/2 šolje struganog parmezana (ili neki drugi tvrdi sir)
1/2 kašičice sušenog timijana
1/2 kašičice sušenog origana
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/4 kašičice belog luka u prahu
po ukusu so i biber
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna (može i ne mora)
PRIPREMA:
1. Uključiti rernu na 200°C. U činijici pomešati parmezan i sve začine osim peršuna.
2. Tikvice raseći na četiri dela po dužini. Poređati ih u pleh na koji smo stavili pek papir.
3. Poprskati tikvice uljem (ja sam prstom razmazala ulje), pa posuti mešavinom sira i začina.
4. Peći petnaestak minuta dok ne omekšaju, onda uključiti gril i peći još 2-3 minuta, odnosno dok tikvice ne postanu hrskave i zlatno-smeđe.
5. Posuti peršunom (ja nisam) i servirati.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment