Thursday, June 8, 2017
Torta sa kremom od bijele cokolade
Sastojci
krema
200 gr bijele cokolade
150 gr creme fraiche
2 kasike secera u prahu
400 gr slatke vrhnje
biskvit
3 jaja
125 gr secera
100 gr badema
1/2 kasike gustina
Priprema
1.Za kremu cokoladu isitniti pa sa secerom u prahu i creme fraishe zagrijati da se istopi. Ostaviti pola sata da se ohladi.
2.Pecnicu zagrijati na 175°C. Bjelanca sa malo soli umutiti u cvrst snijeg. Zumanca sa secerom umutiti i dodati snijegu od bjelanaca, a potom bademe sa gustinom i polako zmjesati.Izliti u obruc za torte i peci 30 min. Ostaviti da se ohladi.
3.Slatko vrhnje cvrsto umutiti i umjesati u ohladjenu smjesu od cokolade. Kada se biskvit ohladio vratimo otavimo ga u obrucu da je lakse poedati kekse (rolnice) pa izrucimo polako kremu. Po kremi posuti ribanu cokoladu i ostaviti u frizider da se stegne.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment