Thursday, June 8, 2017

Torta sa kremom od bijele cokolade


Sastojci
krema
200 gr bijele cokolade
150 gr creme fraiche
2 kasike secera u prahu


400 gr slatke vrhnje

biskvit
3 jaja
125 gr secera
100 gr badema
1/2 kasike gustina

Priprema
1.Za kremu cokoladu isitniti pa sa secerom u prahu i creme fraishe zagrijati da se istopi. Ostaviti pola sata da se ohladi.


2.Pecnicu zagrijati na 175°C. Bjelanca sa malo soli umutiti u cvrst snijeg. Zumanca sa secerom umutiti i dodati snijegu od bjelanaca, a potom bademe sa gustinom i polako zmjesati.Izliti u obruc za torte i peci 30 min. Ostaviti da se ohladi.
3.Slatko vrhnje cvrsto umutiti i umjesati u ohladjenu smjesu od cokolade. Kada se biskvit ohladio vratimo otavimo ga u obrucu da je lakse poedati kekse (rolnice) pa izrucimo polako kremu. Po kremi posuti ribanu cokoladu i ostaviti u frizider da se stegne.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design