Tuesday, July 25, 2017

ČINITE OGROMNU GREŠKU UKOLIKO LUBENICU DRŽITE U FRIŽIDERU! VAŠE ZDRAVLJE JE U OPASNOSTI!

lubenica
Lubenica – njen slatki okus je nešto bez čega ne možemo zamisliti ljeto. Njene blagodati su brojne i većina ljudi je obožava. Tokom ovih vrelih ljetnjih dana konzumiramo je svakodnevno.

Zbog njihove veličine, obično nam neki dio ostane i mi ga spremimo u hladnjak. Da li to radimo na ispravan način? Samo odlaganje lubenice u hladnjak je potrebo, ali često to radimo pogrešno i time naše zdravlje i zdravlje naših najbližih izlažemo opasnosti.

Naime, ukoliko ostatke lubenice pakujete u plastičnu foliju, lubenica može da bude kontaminirana od strane hemikalija koje se nalaze na unutrašnjoj strani folije.


Ukoliko lubenicu prekrijete plastičnom folijom i ostavite je na toplom, izvan frižidera, problem je još i veći. Lubenica time gubi i svoju svježinu, te dolazi do bržeg propadanja usljed čega možete dobiti trovanje.

Usljed ovakve kontaminacije, riziku izlažete reproduktivno zdravlje, a mogući su i problemi sa krvnim pritiskom. Zato ubuduće budite mnogo pažljiviji prilikom odlaganja ostataka hrane, naročito u ljetnjim danima.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design