Sastojci:
Sastojci za tijesto:
- 7 jaja
- 80 g šećera
- 20 g kakaa
- 20 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
Sastojci za kremu:
- 5 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije, 20 g škrobnog brašna
- 60 g šećera
- 100 g maslaca
- 50 g bijele čokolade
- 120 g mljevenih blanširanih badema
- 50 g čokolade za kuhanje
- 80 g Plazme Mljevene
- 150 g čokolade za kuhanje
- 1,2 dl vrhnja za kuhanje
1.
Biskvit:
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati šećer, žlicu po žlicu. U čvrsti snijeg dodati žumanjke, brašno, kakao i prašak za pecivo te umiješati kuhačom. Smjesu izliti u pekač (40 cm x 37 cm) obložen masnim papirom i peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C oko 15 minuta. Pečeni biskvit prebaciti na kuhinju krpu te uviti roladu.
Krema:
Prašaka za puding, krobno brašno i šećer preliti s 1 dl hladnog mlijeka i promiješati da nema grudica. Ostatak mlijeka zakuhati, uliti u smjesu s pudingom i kuhati nekoliko minuta. Kremu odmah podijeliti na dva jednaka dijela, u jedan dio umiješati crnu, a u drugi dio bijelu čokoladu. Kreme ohladiti te u svaku mikserom umutiti po 50 g izrađenog maslaca. U bijelu kremu umiješati mljevene bademe, a u crnu mljeveni keks.
1.
Hladan biskvit preliti s 1 dl mlijeka, premazati prvo crnom, potom bijelom kremom. Čvrsto uviti roladu.
Roladu preliti čokoladnom glazurom.
2.
Čokoladna glazura
Na pari topiti čokoladu, uliti vrhnje za kuhanje, promiješati, malo ohladiti i preliti kolač.
0 comments:
Post a Comment