Wednesday, July 26, 2017

IMAM BAYILDI (nadjeveni patlidžan)…TURSKI SPECIJALITET KOJI SVAKOME PREPORUČUJEM

Fotografija Bakini Recepti.
Sastojci
4 patlidžana srednje veličine
400 g luka
4 češnja češnjaka


peršin
500 g rajčice
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
100 ml ulja
Vegeta Maestro lovor
malo šećera
1-2 žlice nasjeckanih badema

Priprema
1.Patlidžane prerežite po duljini, a njihov mesni dio narežite u obliku mreže. Posolite ih i ostavite neka odstoje oko pola sata.
2.Rajčice ogulite i narežite na kocke. Luk, češnjak i peršin nasjeckajte.
3.Patlidžane osušite upijajućim papirom. Popecite ih na zagrijanom ulju s jedne i druge strane. Izvadite ih iz tave, izdubite mesni dio pa ga usitnite.


4.Na preostalom ulju svijetlo popecite luk, dodajte rajčice i pirjajte dok dio tekućine ne ispari.
5.Umiješajte češnjak, lovorov list, papar, malo šećera, mesni dio patlidžana i Vegetu. Pirjajte još oko 10 minuta pa dodajte peršin i bademe.
6.U namašćenu vatrostalnu posudu složite patlidžane, napunite ih pripremljenom smjesom od povrća i zapecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180-200°C.

Posluživanje
Nadjevene patlidžane poslužite uz kuhani krumpir.

Savjet
Nekoliko minuta prije nego ih izvadite iz pećnice na patlidžane možete po želji staviti ploške dimljenog sira.
Fotografija Bakini Recepti.
Fotografija Bakini Recepti.
Fotografija Bakini Recepti.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design