Wednesday, July 26, 2017
Sladoled kolač od malina
Fin i neobičan kolač sa malinama. Jako sočan jer se biskvit stajanjem pretvara u kremu ,jednostavan u sastojcima, Biskvit je naravno od moje Lidije nema mu premca ,uživajte.Link cu staviti u recept.
Sastojci
Biskvit:
10-tak petit beaure keksa
70g Šećera ( kristal)
1 vanilija šećer
2 jaja
malo soli
125g Pšeničnog glatkog brašna
50ml suncokretova ulja
80ml mlijeka
1žličica Prašak za pecivo Docela
1/2 korica limuna
Preljev:
400g svježeg sira (krem sira)
400g malina/bobičasto voće po želji
50ml mlijeka
šećer u prahu par žlica ili po ukusu
250ml mliječnog vrhnja za šlag
Priprema
1. Meni najbolji recept za biskvit, brz u izradi izdasan a socan/LINK/. Nauljite lagano kalup za pečenje/28x30 ili okrugli 22 cm/Posložite kekse.Napravite biskvit.U zdjelu stavite jaja pa ih izradite sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu, dodate sol, ulje i mlijeko pa nastavite miješati da se sve spoji. Brašno pomiješate sa pecivnim praškom pa dodate u sastojke zajedno sa koricom limuna ako koristite.
Pomiješate sastojke dobro da se spoje.Prelijte ih preko keksa u kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-tak min, isprobate čačkalicom/nemojte prepeći biskvit.
2.Pečeni biskvit ohladite pa nabodete rupice donjim dijelom drvene žlice. Pripremite nadjev:u zdjelu stavite maline pa dodate sir i mlijeko , ispasirate sve skupa štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu isprobate pa dodate onoliko šećera koliko volite , ja volim da je kiselije pogotovo kad se jede hladno a vi po ukusu.Prelijete sve preko biskvita/nemojte skidati obruč/.Ostavite stajati preko noći.Biskvit će popiti veliku količinu preljeva i postati ustvari krema zato nam služi keks da sve drži spojene i da se lakše reže..Kad se sve ohladi i spoji premažete tučenim slatkim vrhnje koje ste isto zasladili po ukusu.
3.Narežite na kocke , prospite mljevenim keksom i ukrasite malinama.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment