Saturday, July 29, 2017

kasato šnite


Sastojci:
Za prvi sloj:
  • 2 kom jaja
  • 40 g šećera u prahu
  • 120 ml slatke pavlake za šlag
  • 100 g krem sira
  • 120 g sjeckanog kandiranog voća
  • 1 kašičica arome vanilije


za drugi sloj:
  • 2 kom jaja
  • 40 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašika kakaa
za treći sloj:
  • 2 kom jaja
  • 40 g šećera u prahu
  • 150 ml slatke pavlake za šlag
  • 100 g mljevenih oraha, lješnjaka ili badema
Priprema:
1.
Za prvi sloj, odvojiti bjelanca od žumanaca, bjelanca umutiti u čvrst šaum sa šećerom u prahu. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir i žumanca i izmiješati dodati umućena bjelanca i izmiješati najnižom brzinom, i na kraju dodati sjeckano kandirano voće. Smjesu sipati u kalup 30x11 cm obložen prozirnom folijom i staviti u zamrzivač 3o-ak minuta


2.
Za drugi sloj istopiti na pari ili niskoj temperaturi čokoladu i umiješati kakao, ostaviti da se malo prohladi. Jaja odvojiti bjelanca od žumanaca, umutiti bjelanca i šećer u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca i čokoladu pa izmiješati, dodati i umućena bjelanca i izmiješati najmanjom brzinom. Sipati preko prvog sloja i ostaviti u zamrzivač 30-ak minuta.
3.
Za treći sloj, bjelanca i šećer u prahu umutiti u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca, dodati i mljevene orahe i na kraju umiješati umućena bjelanca i polako miješati da se izjednači. Sipati preko drugog sloja, prekriti prozirnom folijom i vratiti u zamrzivač, najbolje je da prenoći.
4.
Prijatno !!!!!
5.
Ko ne voli termički ne obrađena jaja mogu se kuvati na pari, ohladiti i dalje sve po receptu

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design