Sastojci:
Za prvi sloj:
- 2 kom jaja
- 40 g šećera u prahu
- 120 ml slatke pavlake za šlag
- 100 g krem sira
- 120 g sjeckanog kandiranog voća
- 1 kašičica arome vanilije
za drugi sloj:
- 2 kom jaja
- 40 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 150 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika kakaa
- 2 kom jaja
- 40 g šećera u prahu
- 150 ml slatke pavlake za šlag
- 100 g mljevenih oraha, lješnjaka ili badema
1.
Za prvi sloj, odvojiti bjelanca od žumanaca, bjelanca umutiti u čvrst šaum sa šećerom u prahu. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir i žumanca i izmiješati dodati umućena bjelanca i izmiješati najnižom brzinom, i na kraju dodati sjeckano kandirano voće. Smjesu sipati u kalup 30x11 cm obložen prozirnom folijom i staviti u zamrzivač 3o-ak minuta
2.
Za drugi sloj istopiti na pari ili niskoj temperaturi čokoladu i umiješati kakao, ostaviti da se malo prohladi. Jaja odvojiti bjelanca od žumanaca, umutiti bjelanca i šećer u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca i čokoladu pa izmiješati, dodati i umućena bjelanca i izmiješati najmanjom brzinom. Sipati preko prvog sloja i ostaviti u zamrzivač 30-ak minuta.
3.
Za treći sloj, bjelanca i šećer u prahu umutiti u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca, dodati i mljevene orahe i na kraju umiješati umućena bjelanca i polako miješati da se izjednači. Sipati preko drugog sloja, prekriti prozirnom folijom i vratiti u zamrzivač, najbolje je da prenoći.
4.
Prijatno !!!!!
5.
Ko ne voli termički ne obrađena jaja mogu se kuvati na pari, ohladiti i dalje sve po receptu
0 comments:
Post a Comment