Sastojci:
BISKVIT:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 6 žlica vode
- 4 žlice ulja
- 4 žlica kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica začina medenjaci
BIJELA KREMA:
- 0,5 l šlaga
- 4 Vanilin šećera
- 1 žlica šečera u prahu
- 4 žlice meda
- 150 g čokolade
- 1 žlica vode
- 80 g margarina
- 200 g čokolade
- 2 žlice vode
- 80 g margarina
- nekoliko kapi ulja
1.
BISKVIT:
Jaja odvojiti. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksati s šećerom. Dodati vodu i ulje i sjediniti. Brašno, kakao, prašak za pecivo i začin medenjaci prosijati i dodati u žutanjke. Sve dobro sjediniti i na kraju ručno umiješati bjelanjke. Lim za pečenje prekriti papirom za pečenje i preliti smjesom za biskvit. Neki peku dva biskvita, svaki posebno no ja sam radila jedan i prerezala ga po pola. Biskvit peći 20 min na 180C.
2.
Kada je biskvit pečen, ostaviti ga da se ohladi i prerezati na pola.
3.
KREMA BIJELA:
Želatinu pripremiti po uputi na vrećici.
Šlag, vanilin šećer i šećer u prahu miksati do pola, med i želatinu i sve dobro sjediniti da šlag nebude previše rijedak.
4.
Čokoladu rastopiti na pari sa margarinom i vodom i ostaviti da se malo rashladi kako bi se mogla staviti preko kreme.
5.
Na ohlađeni biskvit staviti bijelu kremu. Preko bijele kreme ostaviti čokoladu i dobro je rasporediti. Staviti na 5 min u zamrzivač da se čokolada stisne. Preko čokolade staviti ostatak bijele kreme i preko biskvit. Na kraju dodati glazuru, sve dobro poravnati i staviti u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se dobro rashladi.
6.
BISKVIT
BIJELA KREMA
ČOKOLADA
BIJELA KREMA
BISVKIT
GLAZURA OD ČOKOLADE
Posluživanje:
Poslužiti uz šalicu dobre crne kave ili uz fin pjenast cappuccino :)
0 comments:
Post a Comment