Sunday, July 30, 2017

Kinder pingvin


Sastojci:
BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica vode
  • 4 žlice ulja
  • 4 žlica kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica začina medenjaci




BIJELA KREMA:
  • 0,5 l šlaga
  • 4 Vanilin šećera
  • 1 žlica šečera u prahu
  • 4 žlice meda
ČOKOLADA:
  • 150 g čokolade
  • 1 žlica vode
  • 80 g margarina
GLAZURA:
  • 200 g čokolade
  • 2 žlice vode
  • 80 g margarina
  • nekoliko kapi ulja
Priprema:
1.
BISKVIT:
Jaja odvojiti. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksati s šećerom. Dodati vodu i ulje i sjediniti. Brašno, kakao, prašak za pecivo i začin medenjaci prosijati i dodati u žutanjke. Sve dobro sjediniti i na kraju ručno umiješati bjelanjke. Lim za pečenje prekriti papirom za pečenje i preliti smjesom za biskvit. Neki peku dva biskvita, svaki posebno no ja sam radila jedan i prerezala ga po pola. Biskvit peći 20 min na 180C.
2.
Kada je biskvit pečen, ostaviti ga da se ohladi i prerezati na pola.


3.
KREMA BIJELA:
Želatinu pripremiti po uputi na vrećici.
Šlag, vanilin šećer i šećer u prahu miksati do pola, med i želatinu i sve dobro sjediniti da šlag nebude previše rijedak.
4.
Čokoladu rastopiti na pari sa margarinom i vodom i ostaviti da se malo rashladi kako bi se mogla staviti preko kreme.
5.
Na ohlađeni biskvit staviti bijelu kremu. Preko bijele kreme ostaviti čokoladu i dobro je rasporediti. Staviti na 5 min u zamrzivač da se čokolada stisne. Preko čokolade staviti ostatak bijele kreme i preko biskvit. Na kraju dodati glazuru, sve dobro poravnati i staviti u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se dobro rashladi.
6.
BISKVIT
BIJELA KREMA
ČOKOLADA
BIJELA KREMA
BISVKIT
GLAZURA OD ČOKOLADE

Posluživanje:
Poslužiti uz šalicu dobre crne kave ili uz fin pjenast cappuccino :)

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design