Sunday, July 30, 2017

KOLAČ KOJI MORATE PROBATI...NE MORA NI DA SE PEČE, A OKUS MU JE VRHUNSKI

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Sastojci:
1 pakovanje kora za Rozen tortu,
700 ml mleka,
500 g šećera,


700 g mlevenog maka,
400 g keksa,
2 kašike mlevenih oraha,
250 g margarina,
3 kesice vanilin šećera.

Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade,
20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom
20 g margarina.

Priprema:
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način: Prokuvati mleko sa šećerom. Skloniti s ringle. Torta sa gotovim korama Dodati margarin. Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi. Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe. Dobro promešati dok se sve ne sjedini.

Sa prohlađenim filom, filovati kore. Poslednju koru ne filovati. Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša. Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje. Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design