Sunday, July 30, 2017
KOLAČ KOJI MORATE PROBATI...NE MORA NI DA SE PEČE, A OKUS MU JE VRHUNSKI
Sastojci:
1 pakovanje kora za Rozen tortu,
700 ml mleka,
500 g šećera,
700 g mlevenog maka,
400 g keksa,
2 kašike mlevenih oraha,
250 g margarina,
3 kesice vanilin šećera.
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade,
20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom
20 g margarina.
Priprema:
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način: Prokuvati mleko sa šećerom. Skloniti s ringle. Torta sa gotovim korama Dodati margarin. Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi. Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe. Dobro promešati dok se sve ne sjedini.
Sa prohlađenim filom, filovati kore. Poslednju koru ne filovati. Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša. Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje. Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment