Sastojci:
- 1 kg jabuka
kora;
- 6 bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 15 dag glatkoga brašna
- 6 žutanjaka
- 10 dag šećera
- 2 vanilin šećera
- 15 dag glatkoga brašna
- 600 ml mlijeka
- 15 dag maslaca
- 10 dag šećera u prahu
- 300 ml vrhnja za šlag
- 1 šlagfix
1.
Jabuke oguliti,narezati na kriške i poslagati u pleh obložen pek papirom.Po želji pospite s 5 dag grožđica.Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva.Istući bjelanjke sa šećerom,dodati brašno,promiješati i uliti smjesu preko pečenih jabuka..Vratiti u pećnicu i peći još oko 20 minuta..Izvaditi iz pećnice i ohladiti.Pečeni ohlađeni kolač prevrnuti na poslužavnik.
2.
Žutanjke pomiješati sa vanilin šećerom i šećerom,dodati brašno i malo mlijeka.Ostatak mlijeka zakuhati-skuhati kremu i ohladiti je.Maslac pomiješati sa šećerom o ohlađenom skuhanom kremom.Kremom premazati biskvit s jabukama.Ukrasiti šlagom.
Posluživanje:
Recept je iz "Voćni kolači 3"...
0 comments:
Post a Comment