Sunday, July 30, 2017

Diplomatska krempita


Sastojci:
ZA KORU:
  • 7 žumanaca
  • 200 gr šećera
  • 9 kašika vode
  • 180 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaoa



ZA ŽUTI KREM:
  • 4 dl mleka
  • 6 dl vode
  • 10 kašika šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 6 belanaca
  • 5 kašika šećera
I JOŠ:
  • 3-4 kesice šlaga
Priprema:
1.
Žumanca dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodavati vodu. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako dodajte žutoj masi i sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 150⁰C oko 20 minutae


2.
Prašak za puding pomešajte sa malo vode, da se dobije glatka masa, a ostatak vode sa mlekom,  šećerom i vanilom stavite da se kuva. Kada proključa, dodajte puding i kuvajte dok se ne dobije kremasta masa.
U još topli puding dodajte čvrst sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.
Gotovu koru izvadite iz pleha i stavite na nju žuti fil.
3.
Na ohlađen kolač stavite umućen šlag.
Posluživanje:
Krempitu dobro ohladimo, isečemo na željene kocke i služimo.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design