Sastojci:
Kora:
- 4 jaja
- 150g secera
- 1,8dl jogurta
- 1dl ulja
- 150g brasna
- 1 prasak za pecivo
- 2kasike nutela ili bilo kog drugog krema
- 2dl cokoladnog mleka za prelivanje kore
Karamel fil
- 1/2l mleka
- 2 pudinga od karamelel
- 100g secera
- 1/2 margarina
- 1/2l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100g secera
- 1/2 margarina
- 100g nutele
- 300g mlevene plazme
- 2 case kisele pavlake
- 100g secera u prahu
- 3 kasike umucene slatke pavlake (ja nisam dodavala s.pavlaku nego malo mleka)
- 3 kesice slaga
1.
Umutiti belanca sa 70-80 g šećera. Odvojeno (u drugu posudu) umutiti žumanca sa ostatkom šećera (od onih 150 g), pa dodati i ostale sastojke. Sve zajedno umutiti pa polako sjediniti sa umućenim belancima. Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni nekih 20-ak minuta. Vruću koru preliti hladnim čokoladnim mlekom.
2.
Fil od plazme: Pavlaku pomešati sa šećerom u prahu pa dodati mlevenu plazmu i umućenu slatku pavlaku. Nutela fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od vanile. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi.
Ostaviti da se hladi. Kad se malo prohladi u puding dodati i nutelu. Sve zajedno umutiti mikserom da se dobije kremasti fil. Karamel fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od karamele. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se prohladi puding mutiti mikserom da se dobije kremasti fil, a pritom i da se sasvim ohladi.
3.
Preko kore namazati prvo fil od plazme.
4.
Preko fila od plazme namazati čokoladni fil, pa ostaviti tortu na kratko u frižider (nekih 10-ak minuta).
5.
Preko čokoladnog fila namazati fil sa ukusom karamele.
6.
Celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom (i ukrasiti po želji).
7.
Kada se margarin doda u vruć puding mora se dobro sve zajedno izmešati varjačom da se sjedini.
0 comments:
Post a Comment