Sunday, July 30, 2017

Kremasta torta (plazma, čokolada, karamela)


Sastojci:
Kora:
  • 4 jaja
  • 150g secera
  • 1,8dl jogurta
  • 1dl ulja
  • 150g brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 2kasike nutela ili bilo kog drugog krema
  • 2dl cokoladnog mleka za prelivanje kore


Karamel fil
  • 1/2l mleka
  • 2 pudinga od karamelel
  • 100g secera
  • 1/2 margarina
Cokoladni fil:
  • 1/2l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100g secera
  • 1/2 margarina
  • 100g nutele
Fil od plazme:
  • 300g mlevene plazme
  • 2 case kisele pavlake
  • 100g secera u prahu
  • 3 kasike umucene slatke pavlake (ja nisam dodavala s.pavlaku nego malo mleka)
Ostalo:
  • 3 kesice slaga
Priprema:
1.
Umutiti belanca sa 70-80 g šećera. Odvojeno (u drugu posudu) umutiti žumanca sa ostatkom šećera (od onih 150 g), pa dodati i ostale sastojke. Sve zajedno umutiti pa polako sjediniti sa umućenim belancima. Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni nekih 20-ak minuta. Vruću koru preliti hladnim čokoladnim mlekom.
2.
Fil od plazme: Pavlaku pomešati sa šećerom u prahu pa dodati mlevenu plazmu i umućenu slatku pavlaku. Nutela fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od vanile. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi.

Ostaviti da se hladi. Kad se malo prohladi u puding dodati i nutelu. Sve zajedno umutiti mikserom da se dobije kremasti fil. Karamel fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od karamele. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se prohladi puding mutiti mikserom da se dobije kremasti fil, a pritom i da se sasvim ohladi.
3.
Preko kore namazati prvo fil od plazme.
4.
Preko fila od plazme namazati čokoladni fil, pa ostaviti tortu na kratko u frižider (nekih 10-ak minuta).
5.
Preko čokoladnog fila namazati fil sa ukusom karamele.
6.
Celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom (i ukrasiti po želji).
7.
Kada se margarin doda u vruć puding mora se dobro sve zajedno izmešati varjačom da se sjedini.


0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design