Sastojci:
1.dio:
- 8 žlica pšenične krupice/griza
- 7 žlica šećera
- 8 dl mlijeka
2.dio:
- 2 vrečice pudinga od vanilije
- 6 žlica šećera i 3 vrečice vanil šećera
- 8 dl mlijeka
- 20 dkg margarina
- 3.dio
- 70 dkg višanja
- 2 vrečice pudinga od vanilije
- količina šećera po ukusu,odnosno po slatkoći višanja
- 1/2 l slatkog vrhnja
1.
U zakuhanom i pošećerenom mlijeku zakuhati griz da bude bez grudica.
Izliti u kalup koji se dobro ovlaži vodom da se griz ne zalijepi.
Poravnati i ohladiti.
2.
U malo mlijeka izraditi prašak pudinga,šećer i vanil šećer da bude bez grudica.
Skuhati u preostaloj količini mlijeka.
Kada se ohladi umutiti pjenasto izrađen margarin.
Premazati preko ohlađenog griza.
3.
Višnje očistiti od koštica a sok sačuvati.
Potrebno je 7 dl soka,dodati vode ako je potrebno.
Sok od višanja pošećeriti i staviti na laganu vatru da se šećer otopi i sok zakuha.
Izraditi prašak za puding malo soka od višanja da bude bez grudica i ukuhati.
Kuhati na laganoj vatri stalno miješajući.
Kada se počne zgušnjavati dodati višnje i kuhati dok se ne zgusne.
Odmah preliti preko vanil kreme.
Ohladiti.
4.
Preko ohlađene kreme od višanja premazati izrađeno slatko vrehnje.
0 comments:
Post a Comment