Monday, July 24, 2017

LJETNI KOLAČ SA BRESKVAMA…SOČAN I OSVJEŽAVAJUĆI

1.
Potrebno je:
1 kg breskve
3 kašike šećera

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera


6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 puding od vanile
3 čaše od 180 g kisele pavlake

Dekoracija:
3 dl slatke pavlake
1 breskva

Priprema
1.Breskve oljuštiti i izvaditi koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera. Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestalno mućenje.

Pomešati šest kašika brašna s praškom za pecivo i lagano umešati. Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34×34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

2.Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća

3.Razmutiti puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne. Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom.

4.Fil preliti preko kajsija. Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom i komadićima breskve.
Fotografija Grohotom se smijem.
Fotografija Grohotom se smijem.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design