Saturday, July 29, 2017

NOUGAT KOCKE


Sastojci:
BISKVIT:
  • 6 bjelanjaka
  • 200 g Šećera ( kristal)
  • 40 g oštrog brašna
  • 20 g škrobnog brašna Gussnel
  • 40 g Tamnog kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 80 ml ulja
  • 1 žlica octa



KREMA:
  • 1 l mlijeka
  • 1 Puding od čokolade 
  • 6 žumanjaka
  • 6žlica oštrog brašna
  • 300g Šećera ( kristal)
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca ili margarina
GLAZURA:
  • 150 g čokolade po želji( ja uvijek koristim mliječnu za glazure)
  • 50 ml toplog mlijeka
  • i još 200 g Lino lada milk
  • 200 g nutelle
  • 450 g pettit keksa
Priprema:
1.
 Za kremu ukuhajte pola litre mlijeka a u drugoj polovici izmiksajte sećer i žumanjke , brasno i puding. Kad je krema gotova maknite ju s vatre i dodajte 200 g čokolade za kuhanje i mijesajte dok se ne rastopi. Kada se rastopi izmiksajte kremu mikserom i stavite ju na hlađenje.
Kad se krema ohladi dodajte joj 100 g izradjenog maslaca ili margarina s dva vanil šećera.


2.
Za biskvit  istucite bjelanjke s prstohvatom soli, dodajte secer. Kuhacom umijesajte prosijano brasno, prasak za pecivo, gustin i kakao. Dodajte ulje , promijesajte kuhacom i na kraju ocat.
Pecite 15 ak min na 160 C.
Ohladjen biskvit prerezite vodoravno po pola.
3.
Slazite kolač: na jednu polovicu biskvita razmažite nutellu, na nju stavite pettit kekse malo namočene u toplo mlijeko, na njih polovicu  kreme pa drugu polovicu biskvita, na nju bijelu linoladu, kekse i drugu polovicu kreme. Sve stavite u frizider preko noći i drugi dan prelite glazuru.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design