Sastojci:
BISKVIT:
- 6 bjelanjaka
- 200 g Šećera ( kristal)
- 40 g oštrog brašna
- 20 g škrobnog brašna Gussnel
- 40 g Tamnog kakaa u prahu
- 2 žličice praška za pecivo
- 80 ml ulja
- 1 žlica octa
KREMA:
- 1 l mlijeka
- 1 Puding od čokolade
- 6 žumanjaka
- 6žlica oštrog brašna
- 300g Šećera ( kristal)
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca ili margarina
- 150 g čokolade po želji( ja uvijek koristim mliječnu za glazure)
- 50 ml toplog mlijeka
- i još 200 g Lino lada milk
- 200 g nutelle
- 450 g pettit keksa
1.
Za kremu ukuhajte pola litre mlijeka a u drugoj polovici izmiksajte sećer i žumanjke , brasno i puding. Kad je krema gotova maknite ju s vatre i dodajte 200 g čokolade za kuhanje i mijesajte dok se ne rastopi. Kada se rastopi izmiksajte kremu mikserom i stavite ju na hlađenje.
Kad se krema ohladi dodajte joj 100 g izradjenog maslaca ili margarina s dva vanil šećera.
2.
Za biskvit istucite bjelanjke s prstohvatom soli, dodajte secer. Kuhacom umijesajte prosijano brasno, prasak za pecivo, gustin i kakao. Dodajte ulje , promijesajte kuhacom i na kraju ocat.
Pecite 15 ak min na 160 C.
Ohladjen biskvit prerezite vodoravno po pola.
3.
Slazite kolač: na jednu polovicu biskvita razmažite nutellu, na nju stavite pettit kekse malo namočene u toplo mlijeko, na njih polovicu kreme pa drugu polovicu biskvita, na nju bijelu linoladu, kekse i drugu polovicu kreme. Sve stavite u frizider preko noći i drugi dan prelite glazuru.
0 comments:
Post a Comment