Friday, July 21, 2017

Rozen torta sa makom

Fotografija Čokolada i kolači.
Sastojci
1 pakovanje korica za rozen tortu (8komada)

fil:
300gr secera
3dl mleka


300gr mlevenog maka
100gr mlevenog keksa
1pakovanje margarin

glazura:
100-150gr cokolade
2-3kasike ulja

Priprema
1.Secer i mleko staviti da provri,Kad se secer istopi dodati mak pustiti da vri 2-3min. Da se mak popari.
2.Skloniti sa vatre dodati mleveni keks i opet izmesati


3.Zatim dodati margarin iseckan na kockice i mesati dok se ne otopi.
4.Toplim mazati kore. Poslednju netreba namazati. Gotov kolac pritisnuti necim teskim i ostaviti da odstoji. Bar jedno 12h.
5.Napraviti glazuru od cokolade i ulja i premazati preko kolaca. Kad se cokolada stisne seci na parcice i uzivati!!!
Fotografija Čokolada i kolači.
Fotografija Čokolada i kolači.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design