Friday, July 21, 2017
Rozen torta sa makom
Sastojci
1 pakovanje korica za rozen tortu (8komada)
fil:
300gr secera
3dl mleka
300gr mlevenog maka
100gr mlevenog keksa
1pakovanje margarin
glazura:
100-150gr cokolade
2-3kasike ulja
Priprema
1.Secer i mleko staviti da provri,Kad se secer istopi dodati mak pustiti da vri 2-3min. Da se mak popari.
2.Skloniti sa vatre dodati mleveni keks i opet izmesati
3.Zatim dodati margarin iseckan na kockice i mesati dok se ne otopi.
4.Toplim mazati kore. Poslednju netreba namazati. Gotov kolac pritisnuti necim teskim i ostaviti da odstoji. Bar jedno 12h.
5.Napraviti glazuru od cokolade i ulja i premazati preko kolaca. Kad se cokolada stisne seci na parcice i uzivati!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment