Sastojci:
Biskvit:
- 4 bjelanjka
- 4 žlice Šećera ( kristal)
- 2 Vanilin šećera
- 3 žlice Glatkog brašna
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 žlica Praška za pecivo
- 50 g otopljene tamne čokolade
- 4 žlice milerama (ili kiselog vrhnja s 20% mliječne masti)
Žuta krema:
- 4 žumanjka
- 200 g bijele čokolade
- 400 ml Slatkog vrhnja
- 1žlica ekstrakta vanilije
- 1 žlica milerama
- 200 g malina
- 3 žlice Šećera ( kristal)
- 40 g Gussnela (gustina) ili 1 puding okus maline
- Prirodna mineralna voda Studenac
1.
Biskvit
Pomiješati brašno,prašak za pecivo i kakao. Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg pomalo dodavajući šećer. Dodati vanilin šećer i mješavinu s brašnom pa miksati da se sjedini. Dodati otopljenu čokoladu i na kraju mileram. Umiješati ručno. Smjesu sipati u kalup br.24 obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta na 180 stupnjeva.
2.
Žuta krema
Žumanjke pomiješati sa 100 ml slatkog vrhnja i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se zgusnu(5-10 minuta). Skloniti s vatre i dodati bijelu čokoladu, pa miješati da se čokolada potpuno istopi. Ostavite da se ohladi pa staviti u frižider.
3.
Krema od malina
Maline usitniti štapnim mikserom ili u blenderu da se dobije kaša. Protisnuti kroz sito da se odstrane koštice. Staviti kašu u posudu sa mjernim oznakama i dopunite vodom do 300 ml. Gustin ili puding dobro pomiješati sa 100 ml kaše da se ne stvore grudvice. U ostatak kaše dodati šećer pa zagrijati do vrenja. U tankom mlazu dodati smjesu s gustinom/pudingom i uz neprekidno miješanje kuhati nekoliko minuta dok se zgusne. Ohladiti na sobnu temperaturu pa rasporediti na sredinu ohlađenog biskvita (ostaviti rubni dio biskvita bez kreme,otprilike 1 cm) i prekriti prijanjajućom folijom da se ne napravi korica.
4.
Dok se krema od malina hladi na biskvitu, izmiksati preostalo slatko vrhnje za šlag. U drugoj posudi izmiksati ohlađene žumanjke, dodati aromu vanilije i mileram i postepeno umiksati umućeno slatko vrhnje. Ovom kremom prvo ispuniti rubni dio (onaj bez kreme od malina) pa je rasporedite preko kreme od malina. Prije dekorisanja tortu ostaviti najmanje sat vremena u frižider.
5.
Ova torta se može praviti i sa mliječnom i sa tamnom čokoladom. Mada je sa bijelom čokoladom sva nježna i pahuljasta.
Posluživanje:
Uživati u svako doba dana....
0 comments:
Post a Comment