Thursday, August 3, 2017
Anđeoski čokoladni kolač
Sastojci
3 kom Bijelanjaka
75 g Šećera -kristal
25 g Glatkog brašna Podravka
1 žlica Kakao u prahu Dolcela
1 omot Vanilin šećera Dolcela
1 žličica Soka od limuna
1/4 žličice Pecilnog praška sa monokalijevim tartratom iz vinske kiseline
Prsohvat soli
Šećer u prahu Dolcela (za posipanje)
Priprema
Smo da ponovimo, cream of tartar ili pecilni prašak sa monokalijevim tartratom iz vinske kiseline, nije tartar sos koji smo navikli konzumirati uz salate, slana jela, sendviče....
1.Istući bijelanjke uz prstohvat soli, sok limuna, pecilni prašak, šećer i vanilin šećer u čvrst snijeg.
Dodati prosijano brašno i kakao. Lagano izmješati rukom i izliti u kalup za pečenje.
2.Staviti peći u zagrijanu električnu pećnicu na 180°C oko 20 minuta ili u pećnici na vrući zrak ne zagrijanoj na 165°C oko 20 minuta.
3.Za navedene količine koristila sam kalup promjera 18 cm. Ako želite viši i veći kolač navedene količine pomnožite sa 2 ili 3 ili 4 i uzmite veći kalup. Recept sam preuzela od Stephanie Jaworski.
4.Uz Nirvana sladoled i voće, savršeno
Posluživanje
Samostalno je divan, uz voće prekrasan, a sa sladoledom i karamelom nevjerojatan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment