Thursday, August 17, 2017

Aplauz kocke


Sastojci:
Biskvit:
  • 6 jaja
  • 2 dcl šećera
  • 2 dcl ulja, vanilin šećer,limunova korica
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 dkg brašna



Krema:
  • 5 jabuka
  • 10 dkg šećera
  • 1 dcl vode
  • sok pola limuna,żličica cimeta
  • 10 dkg čokolade
  • 20 dkg margarina
Glazura
  • 10 dkg čokolade
  • 5 dkg margarina
  • 1 žlica ulja
Priprema:
1.
Namastite i pobrašnite tepsiju srednje veličine.Upalite pećnicu na 170*C. U zdjelu za mućenje stavite jaja,miksajte,dodajte šećer,vanilin šećer,limunovu koricu.Mutite dok se šećer ne rastopi.Dodajte ulje,kakao i brašno s praškom za pecivo.Sve dobro izmiksajte.Ulijte u tepsiju i stavite peći  oko pola sata.


2.
Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi,izvadite ga iz tepsije.Ohlađenog prereżite po pola.Jedan dio vratite u tepsiju koju ste prethodno oprali i dobro obrisali.Drugi dio biskvita smrvite rukama i stavite u posudu.
3.
U manji lonac stavite vodu,šećer,limunov sok,cimet i oguljene ,narezane jabuke.Nek se kuhaju dok ne omekšaju.Tad ih zgnječite gnječilicom za krumpir.Dodajte ih smrvljenom biskvitu .Dodajte otopljenu čokoladu i margarin.Sve lijepo ujednačite mikserom.
4.
Na donji dio biskvita stavite tu kremu s jabukama,zagladite.Na pari otopite čokoladu,margarin i ulje.Prelijte kolač.Pustite da se sasvim ohladi,tada kolač stavite po potrebi u hladnjak.
Posluživanje:
Režite na kocke i uživajte!Ovo je bio naš blagdanski kolač i svi su ga degustatori pohvalili.Nekima sam i spakirala za doma :)

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design