Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 2 dcl šećera
- 2 dcl ulja, vanilin šećer,limunova korica
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 30 dkg brašna
Krema:
- 5 jabuka
- 10 dkg šećera
- 1 dcl vode
- sok pola limuna,żličica cimeta
- 10 dkg čokolade
- 20 dkg margarina
- 10 dkg čokolade
- 5 dkg margarina
- 1 žlica ulja
1.
Namastite i pobrašnite tepsiju srednje veličine.Upalite pećnicu na 170*C. U zdjelu za mućenje stavite jaja,miksajte,dodajte šećer,vanilin šećer,limunovu koricu.Mutite dok se šećer ne rastopi.Dodajte ulje,kakao i brašno s praškom za pecivo.Sve dobro izmiksajte.Ulijte u tepsiju i stavite peći oko pola sata.
2.
Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi,izvadite ga iz tepsije.Ohlađenog prereżite po pola.Jedan dio vratite u tepsiju koju ste prethodno oprali i dobro obrisali.Drugi dio biskvita smrvite rukama i stavite u posudu.
3.
U manji lonac stavite vodu,šećer,limunov sok,cimet i oguljene ,narezane jabuke.Nek se kuhaju dok ne omekšaju.Tad ih zgnječite gnječilicom za krumpir.Dodajte ih smrvljenom biskvitu .Dodajte otopljenu čokoladu i margarin.Sve lijepo ujednačite mikserom.
4.
Na donji dio biskvita stavite tu kremu s jabukama,zagladite.Na pari otopite čokoladu,margarin i ulje.Prelijte kolač.Pustite da se sasvim ohladi,tada kolač stavite po potrebi u hladnjak.
Posluživanje:
Režite na kocke i uživajte!Ovo je bio naš blagdanski kolač i svi su ga degustatori pohvalili.Nekima sam i spakirala za doma :)
0 comments:
Post a Comment