Sastojci:
- 500 g skute- svježi sir
- 170 g putra
- 5 jaja
- 6 žlic grisa (pšenične krupice)
- 150 g šečera
- 1 Vanilin pudinga
- 1 Prašak za pecivo
korica od limuna:
- 500 g borovnice
- 250 g ribez
- 100 g kupine
- 4 kajsije - marelice
- 1,5 dl vode
- šečer
- bjela cokolada
1.
Zmiksati razmekšani putar i šečer (ostaviti 2 žlici šečera za bjeljanke). Dodavati jedan po jedan žumanjak i stalno miksati. Dodati skuto - svježi sir i koricu od limuna.
Na kraju umješati puding, gris i prašak za pecivo.
Od bjeljanka i šečera (2 žlici) napraviti sneg i ga lagano umješati.
2.
Pekač premazati sa putrom i posuti sa brašnom.
Testo izliti u pekač
Marelice narezati na male kockice.
Po testu enakomerno pozporediti oko 1/3 voća.
Peči oko 35 min na 170 C.
3.
2/3 preostalog voča, 1,5 dl vode i šečera po ukusu zakuhati.Na kraju umješati 2 preljeva za torto.
Pustiti, da se malo ohladi i preliti po kolaču.
4.
Po želji ohlađen kolač prošarati sa čokoladom
0 comments:
Post a Comment