Sastojci:
BISKVIT:
- 3 jaja
- 3 žlice šećera (može i manje)
- 1,5 žlica kakaa
- 0,5 dl ulja
- 0,5 dl mlijeka
- 3 žlice brašna
- malo praška za pecivo
PRELJEV:
- 0,25 dl tekućeg šlaga- slatkog vrhnja
- 12,5 dkg čokolade za kuhanje
- banane
- 1 vrećica preliva za torte
- 0,25 dl tučenog slatkog vrhnja
1.
BISKVIT:
Bjelanjke odvojite od žumanjaka i načinite čvrsti snijeg. U snijeg dodajte preostale sastojke i dobro izmutite. Pecite u namaštenom ibrašnom posutomlimu veličine 18,5x27,5 cm.
Biskvit ostaje u tepsiji.
2.
PRELJEV:
Čokoladu za kuhanje izlomite u zdjelu te dodajte slatko vrhnje. Prokuhajte i vruće izlijte na biskvit. Ohladite.
3.
Banane narežite i složite po ohlađenom filu-preljevu. Svjetli preliv za torte priredite prema uputama na vrećici i preliti preko banana. Kada se preliv stegne izmutite šlag i stavite odozgo.
0 comments:
Post a Comment